Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vjerovatno misli na ovaj privatni sektor koji plaća više doprinosa i naknada nego što ima godišnjeg prometa. Kad se desi poplava, prvo se sjete njih i formiraju fond solidarnosti tako da ih još više opterete.
......JEDINI PRIVATNI SEKTOR U OVOM SMISLU BI POSTOJAO U POLJOPRIVREDI KOJOJ BI TI MLADI BILI POSVEĆENI NA SVOM VLASTITOM-PRIVATNOM IMANJU...DAKLE KADA SPOMINJETE PRIVATNI SEKTOR ZABORAVITE FORMALNOST U KOJOJ NEKA PRIVATNA FIRMA(ČITAJ PRIVATNIK) POSLUJE PRIVATNO...TO JE SAMO PRO FORME ,A AKO PITATE ZAŠTO ,PA JEDNOSTAVNO ,TA FIRMA NE BI POSTOJALA NI POSLOVALA DA NEMA SIGURNO TRŽIŠTE I UKLONJENE BARIJERE POPUT LEŠINARSKE PORESKE I INSPEKCIJE...ONA POSLUJE IZ RAZLOGA ŠTO DOTIRA STRANKU KOJA JE ŠTITI I ZA NJU NE VAŽE ZAKONI OVE ZEMLJE A AKO BAŠ MORAJU VAŽITI TO ĆE BITI SUSPENDOVANI USLOV(PA AKO SE BAŠ MORA PLATITI)...TOLIKO O PRIVATNOM SEKTORU...DAKLE PRAVI NASLOV BI BIO MLADIMA JE U POLJOPRIVREDNOM SEKTORU ZAGARANTOVANO RADNO MJESTO I MLADIMA SA BIROA SE USTUPA SVA POTREBNA MEHANIZACIJA ZA RAD NA ONOJ VRSTI ZA KOJU SU SE OPREDIJELILI BEZ OBZIRA NA CIJENU ISTIH A ONI BI TI PRAVDALI VLASTITIM RADOM KOJU ĆE PROVJERITI KOMISIJA KOJA JE NAVEDENO DODIJELILA...AKO TO NUIJE NASLOV BEZVEZE PIŠU..
...najveća prepreka u zapošljavanju je to sto mladi nemaju mogucnost/ideju/priliku da se ispale iz ove vukoj..ebije...
pacijent ima. dijagnoza ima. lijekova ima . sta ono jos fali da pacijent ozdravi?
nema toga vani ,a ima bezbroj mogucnosti.treba medjutim stvoriti neostvarivo: zelju za samostalnoscu,ambiciju, tezak rad ,ucenje i na kraju hrabrost da se kerene u nepoznato.
Ne moze se drzavi naplacat poreza kolko traze jer inspekcije npr. ne obilaze 90 % apartmana koji rade neprijavljeno u Mostaru.Kazu iz inspekcije nemaju nalog da obidju neprijavljene objekte koji obaraju cijene normalnom poslovanju.Nije dzabe 60000 racuna blokirano zbog neplacanja PDV.
Pa potrudite se malo,promjenite vlast i dovedite one koji imaju nalog.
Pa sta nam je onda ciniti?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ovo da se u obrazovanju treba izvršiti izmjene je tačno. Djeca se bombarduju masom informacija koje zaboravljaju za mjesec dana,dok se na praktični dio polaže jako malo. Imamo generacije koje su pune nekih nebitinih informacija, a ništa praktično ne znaju primjenjivati. A što se tiče privatnog sektora, i s tim se slažem. Omladinici koji nemaju neku familiju u vladajućim strankama,koja bi ih mogla "pogurati",svoju šansu i mogu dobiti samo u privatnom sektoru. Privatnika boli briga čiji si ti sin ili kćerka. On traži dobrog radnika i takvog će uposliti.
Nije do znanja nego trebaju djecu ucit od srednje skole prema fakultetu da razvijaju smisao za sopstveni posao.
Nemoze se u privatnom sektoru otvoriti toliko radnih mjesta,koliko olos moze zaposliti sljama u javnom sektoru.