Pogledajte statistiku
93

Klix Posao slavi 1. rođendan i nudi popuste: Ostajemo most između poslodavaca i kvalitetnih kandidata

I. B.
Platforma Klix Posao slavi svoj prvi rođendan
Platforma Klix Posao slavi svoj prvi rođendan
Klix Posao, najmodernija platforma za objavu oglasa za posao na tržištu Bosne i Hercegovine, koja je ujedno dio najposjećenijeg i najutjecanijeg online medija u zemlji Klix.ba, s ponosom obilježava prvi rođendan. Tim povodom, pripremili smo i iznenađenje za korisnike, u vidu popusta na najatraktivniju vrstu oglasa.
Platforma Klix Posao pokrenuta je u junu 2023. godine i danas slavi svoj prvi rođendan, odnosno prvu godinu aktivnog rada u oblasti oglašavanja različitih radnih pozicija koje su imali priliku ponuditi poslodavci širom BiH, ali i cijele regije.

U nastavku, dijelimo s vama neka od značajnih ostvarenja u prethodnoj godini dana rada, a koja svjedoče o uspjehu Klix Posao platforme i na koja smo ponosni.

Klix Posao u brojkama

  • 1.350 - u prvoj godini dana, a u trenutku kada smo pisali ovaj tekst, na Klix Posao servis registrovalo se nešto više od 1.350 poslodavaca koji su nam ukazali svoje povjerenje.

  • 4.000 - na Klix Posao platformi do danas smo uspjeli objaviti više od 4.000 oglasa za posao. Iako ćete na platformi pronaći širok spektar poslodavaca, najviše su se isticale kategorije bankarstvo, trgovina i prodaja, građevina, menadžment i administracija. Znači, za svakog ima ponešto.

  • 60.000 - preko Klix Posao platforme je u prvoj godini dana rada uspješno poslano više od 60.000 prijava korisnika platforme. Ovo, naravno, nije konačan broj, jer u ovu cifru nisu uračunate prijave putem pošte, putem poziva na broj telefona ili prijave putem eksternog linka poslodavaca, za koje također postoji opcija.

  • 20.000 - naše profile na društvenim mrežama Klix Posao Facebook, LinkedIn i Instagram u ovom trenutku prati nešto više od 20.000 pratilaca. Brojka se iz dana u dan samo uvećava, što je dokaz da gradimo i opravdavamo povjerenje koje su nam korisnici ukazali.

Ukoliko želite objaviti svoj oglas za posao, možete to učiniti putem naše stranice.

Upravo sada, u rođendanskom duhu, nudimo vam i jedinstvenu pogodnost - popust za Premium Plus oglase od 70%, koji je moguće iskoristiti danas (11.06.) i sutra (12.06.). Sve što trebate je poslati upit na [email protected] ili pozivati broj 033 263 252.

Klix Posao i tehnološka rješenja

Kroz proteklih godinu dana, Klix Posao se konstantno razvijao u tehnološkom smislu. Ulagali smo velike napore razvijajući nove ideje i nova rješenja kako bi korisničko iskustvo, kako poslodavaca, tako i svih drugih korisnika, bilo maksimalno kvalitetno i komforno.

Za poslodavce smo olakšali sam proces objave oglasa, smanjujući broj koraka na minimum što nam je dalo mogućnost da poslodavcima prepustimo da mogu samostalno upravljati svojim profilima kompanija na platformi.

Također, kandidatima smo olakšali proces prijavljivanja na oglase za posao, kreirajući prijavnu formu putem koje se u samo nekoliko klikova možete prijaviti na željeni oglas. Svim korisnicima platforme smo u svakom momentu na raspolaganju kako bi im pružili pomoć ili odgovorili na pitanja koja ih zanimaju.

Pronađite Klix Posao i kao iOS aplikaciju

Već u prvoj godini uspjeli smo kreirati Klix Posao aplikaciju za iOS operativni sistem, odnosno iPhone i iPad uređaje, kako bi je učinili još dostupnijom za naše korisnike.

Aplikacija je dostupna na App Storeu, a uskoro ćete je moći naći i na Google Play trgovini
Aplikacija je dostupna na App Storeu, a uskoro ćete je moći naći i na Google Play trgovini

Također radimo i na razvoju iste aplikacije za Android, koja će korisnicima ovog sistema biti dostupna putem Google Play Storea. Aplikacija se može koristiti za pregled svih trenutno aktivnih oglasa, kao i za prijavu na iste.

Podrška za kartično plaćanje

U okviru naše platforme uveli smo i mogućnost zakupa oglasa poslovnom ili ličnom bankovnom karticom. Na ovaj način, Klix Posao učinio je značajan korak naprijed u pojednostavljivanju i ubrzavanju procesa objave oglasa za posao.

Klix Posao uveo je i kartično plaćanje
Klix Posao uveo je i kartično plaćanje

Ova mogućnost uveliko olakšava poslodavcima zakup oglasa i proces njegove objave. Posebno je korisna za male i srednje kompanije koje nisu nužno u obavezi koristiti bankovne uplatnice kao način za transakcije.

Potražite Klix Posao na sajmovima zapošljavanja

Od samog nastanka, Klix Posao nastoji biti društveno odgovoran, a to smo uspjeli ispoljiti i kroz medijska pokroviteljstva različitih sajmova i summita za zapošljavanje, gdje nas možete pronaći i saznati više o uslugama koje nudimo.

Klix Posao & STAR Fest

Klix Posao na STAR Festu
Klix Posao na STAR Festu

Kao generalni medijski pokrovitelj, bili smo dio STAR Fest-a, koji se već tradicionalno održava u dvorani centra Skenderija. U okviru ovog događaja mogli smo komunicirati sa svim poslodavcima koji su učestvovali na festivalu, gdje smo mogli čuti i njihove potrebe za radnim kadrom, ali i zanimljiva i korisna predavanja iz svijeta biznisa od različitih panelista.

Klix Posao & JobFAIR

Klix Posao na JobFAIR-u
Klix Posao na JobFAIR-u

Bili smo i generalni medijski pokrovitelj Job FAIR-a, sajma zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta koji okuplja najveće kompanije iz svijeta informacionih tehnologija. Prisutnim na sajmu nudile su se različite poslovne prilike koje su trenutno aktuelne u IT industriji.

Klix Posao & CareerLeap Summit

Klix Posao na CareerLeap Summitu
Klix Posao na CareerLeap Summitu

U maju ove godine imali smo priliku biti generalni medijski pokrovitelj i CareerLeap Summita. Osim toga, naš tim je uzeo i aktivno učešće u panel diskusiji "Gdje i kako pronaći priliku" u okviru kojeg smo mogli razgovarati sa prisutnim tražiocima posla koji su željeli saznati nešto više o platformi i našim iskustvima u svakodnevnom radu sa različitim poslodavcima.

Klix Posao platforma je najbolji način da dođete do potencijalnih kandidata
Klix Posao platforma je najbolji način da dođete do potencijalnih kandidata

Uzimajući u obzir da je za godinu dana postala nezaobilazno mjesto za oglašavanje radnih pozicija u različitim industrijama, Klix Posao platforma nastavlja svoju priču uzlaznom putanjom.

Zahvaljujući dosegu portala Klix.ba, ovo je idealno mjesto da vaš oglas dođe do najvećeg broja potencijalnih kandidata koji aktivno traže posao ili onih koji su već zaposleni, a željeli bi promijeniti radno okruženje. Naša misija ostaje ista - biti most između poslodavaca i kvalitetnih kandidata, pružajući im mogućnost za uspješno zapošljavanje i profesionalni rast.

Sa vizijom kontinuiranog unapređenja i povjerenja među onima koji nude, ali i potražuju prilike, Klix Posao ostaje predan pružanju kvalitetnih i inovativnih rješenja na tržištu rada. Hvala vam što ste dio naše zajednice i radujemo se uspješnim pričama koje dolaze.