Prijavi se
249

Klix.ba zapošljava novinare u redakciji Vijesti

Portal Klix.ba zapošljava novinare u redakciji Vijesti. Prije nego se odlučiš prijaviti na naš konkurs saznaj šta ti sve nudimo i kakve kandidate tražimo. Pročitaj do kraja.

Želiš raditi na mediju bez političke hipoteke? Želiš slobodno derati i lijeve i desne, ali i one u centru? Želiš praviti ankete na kojima glasa više ljudi nego na izborima? Zamisli da tvoj tekst, tvoje autorsko djelo, umjesto 15 pročita preko 150.000 ljudi?

Želiš da ti se sagovornici javljaju i sa odmora i dok ručaju kada im kažeš da zoveš s Klixa? Želiš pomoći obespravljenim i ranjivim kategorijama društva?

Želiš slobodu gdje vam vlasnik medija neće soliti pamet i govoriti da se neko ne kritikuje ili ne tretira? Želiš dolaziti na posao bez pritiska, ali gladan ekskluziva? Želiš mijenjati stvari na bolje, predlagati rješenja, ideje, pokretati inicijative ili mijenjati zakone?

Spreman si se jednako posvetiti kratkoj vijesti o vremenskoj prognozi, kao i istraživačkoj temi? Spreman si zapeti na poslu i ostati duže kada to treba, uključiti se i van radnog vremena kada to treba, ali i u potpunosti prihvatiti fleksibilnost radnog vremena?

Želiš biti produktivan i pisati o svemu, a ne dosađivati se gledanjem Netflixa na poslu. Muka ti je od nekreativnosti i trošenja vremena na dopisivanje po društvenim mrežama ili neki drugi vid protraćenog radnog dana.

Nisi lijen i spreman si svakodnevno roviti vijesti, teme i biti progresivan? Želiš da ti je svaka vijest bolja od prethodne? Nećeš završiti tekst samo da ti ispadne iz ruku. Voliš šalu, druženje i putovanja?

Javi se, jer za takve uvijek imamo mjesto.

Za novinarske ratnike nudimo odličnu platu, bonus sadržaje... Za dobro, vraćamo tri puta bolje. Za one lijene molba: nemojte se prijavljivati.

Za one koji će se prijaviti potrebno je dostaviti CV sa pismom namjere ili neki drugi tekst koji oslikava da je novinarstvo ono što želiš raditi. Prijave slati na [email protected]. Uvjeri nas da si prava osoba za Klix. Sretno!