Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Šefe povajdu mi ga ako mi pratis sad ovu poruku
@zglajzo_bas Kerime, provaljen si. Dođi sutra na novu turu uvlačenja.
@zglajzo_bas.. A more ti ga malo i "promahanglat" 🤗ako mu je lakse🙄😁😜🙊
Bio sam za nijansu pametniji prije citanja ovog teksta.
Upravo ovakav primjer: jedan ovakav profesionalac, koji je šef IT i zamjenik šefa administrativnog odjela je ovako špijunirao uposlene i svoje šefove amerikance da bi mogao manipulisati podacima o planiranom smanjenju osoblja, čuvati svoje miljenike i izvršitelje mobinga i ostalog, a strovaljivati druge koji mu nisu odgovarali. Korupcija po mjeri jednog glavonje, Glavni ured USAID-a BiH Sarajevo
Hahahaaaa, jbt ja svom štimam da mi da otkaz, jer mi neugodno da ga napustim onako bezze, zaposlio me, jer me je mama forsirala po Svako cijenu da se zaposlim dok studiram, drugi poslodavac mi daje 30% veću plaću i ja ovom štimam da mi da otkaz, ali on ništa, trpi me, haman je zagustilo ili sam ja dovoljno dobar da me otpusti.
mene ni biro ne prati
Ja svojoj sefici rekao da se zovem DERIM🙄🤗i kazem joj.. "samo me zovi i to glasno kad ti zatrebam😁😜🙊
Sta ima pratiti? Nabije normu zaposleniku i ovaj kuci moze jedino kada padne noc jer drugacije ne moze zavrsiti posao, nema kada ni piš pauzu napraviti!
Za one koji rade u malo jacim firmama, postoji jedna rijec koju nikada ne smijete upotrijebiti u pretrazivacu: Erratas. (na radnom mjestu, respektivno).
malo sam googlao, prvi put cujem za to. sta je poenta, ako ukucas tu rijec u pretrazivac dobijes otkaz? kako, zasto?
"to je uređaj tvrtke i na njega mogu instalirati softvere koje žele" Ne, to stvarno ne mogu. Tačno je da uređaj pripada firmi, ali sam ga dobio bez ikakvog softvera. Mogu instalirati bilo koji od odobrenih operativnih sistema i onda bilo šta osim izričito zabranjenih programa (tj. onih koji provjereno sadrže malware itd.) Jedina mi je obaveza da imam šifrirani /home i da koristim samo sigurne šifrirane kanale za komunikaciju sa sistemima poslodavca.
Ako pratis direktore povec mi platu konju.
Pa vidi koliko sam iscjepao drva, kako bi drugacije! dodje i pogleda
Treba prvo imat posao pa ovo čitat
Ne moze mi niko nista
E vala može me povući za neku stvar. Šta će mi naći? Eno ga pojeo 4 sarme... Psovao je djetetu mater na službeni telefon jer je dobilo dvicu. Svađa se sa ženom na smsu jer mu ona nabija što se napio jučer... Zvao je kuma da mu sredi jeftinog peleta... Pričao je sa kolegom da je šef prodaje isfrustrirani lezilebović...
Ne mora te poslodavac pratiti, ljudi na društvenim mrežama sami sebe neumjereno izlažu i odaju svu svoju privatnost! To je toliko glupo i degutantno!
Kao IT admin jedno pitanje a koji je vas posao da radite ili da koristite u zabavu i drustvene mreze kada ste na radnom mjestu.Poslije radnog vremena i u privatnom okruzenju moze da radi sta ko hoce a u radnom okruzenju postoje pravil...
Dobio sam racunar od poslodavca i sam sebi instalirao jednu linux distribuciju. Za posao koristim iskljucivo poslovni notebook sa linuxom koji sam sam instalirao :) Poslodavac nema apsolutno nikakav pristup racunaru osim naravno kad sam na mrezi na poslu i moze preko odredjenih servera da vidi gdje idu upiti externo iz mreze. Ali u Njemackoj ce ga zakon odmah uhvatiti za muda ako postoji ikakva naznaka tih stvari.
@MilaNemila Hahaha Linux rules :)