Njemački, francuski...
7

I privlačno i isplativo: Poslodavci u BiH sve više traže poznavanje stranih jezika, nude i sjajne uslove

Klix.ba
Strast su vam jezici? Ovo je vještina koja danas otvara vrata brojnih prilika
Strast su vam jezici? Ovo je vještina koja danas otvara vrata brojnih prilika
Poznavanje stranih jezika postala je jedna od najpoželjnijih, ali i nužnih vještina, koja može otvoriti vrata i brojnim poslovnim prilikama. Pa tako, nije čudno ni što sve veći broj kompanija traži osobe s poznavanjem stranih jezika, među kojima su neki od najčešćih njemački i francuski.

Putem platforme Klix Posao, na kojoj je u samo nekoliko mjeseci objavljeno više od 2.200 objava za posao, svakoga dana možemo naći novi broj oglasa i poslodavaca koji tragaju za kvalitetnim radnicima koji će pojačati njihovu radnu snagu.

Oni koji definitivno nisu u manjini su oglasi u kojima se traži poznavanje određenog jezika. Kompanije su sve više usmjerene na internacionalno tržište, stoga je ova vještina danas vrlo tražena, ali, sudeći po sjajnim uslovima poslodavaca, i vrlo isplativa.

Jedan od takvih primjera je i kompanija TELUS International, vodeći digitalni lider za pružanje podrške korisnicima (CX), s uredima u Sarajevu i Banjoj Luci.

Ova kompanija prepoznaje važnost višejezičnosti, te činjenicu da se danas sve više osoba nalazi u okolini u kojoj se svakodnevno koriste barem dva jezika. TELUS pruža digitalna rješenja na preko 50 jezika, a putem Klix Posao platforme trenutno imaju nekoliko aktivnih oglasa u potrazi za entuzijastičnim pojedincima sposobnim komunicirati na njemačkom i francuskom jeziku.

Osim redovne plaće koja, u zavisnosti od oglasa na koji se prijavite, iznosi i do 1.800 KM neto te ugovora na neodređeno, zaposlenici imaju i korektno radno vrijeme - od ponedjeljka do petka sa mogućim različitim smjenama od 7:30 do 18 sati. Tu su i bonus dobrodošlice u iznosu od 500 KM, kao i bonus za preporuke zaposlenika, koji iznosi 700 KM.

Osim direktno iz ureda, ova kompanija, koja broji više od 73.000 radnika u svijetu, nudi i mogućnost homeoffice načina rada, koji je zbog svojih prednosti danas sve zastupljeniji.

Pored toga što olakšava komunikaciju s klijentima i partnerima na globalnom nivou, poznavanje te sama otvorenost prema jezicima, otvaraju vrata raznovrsnim prilikama i sektorima.

Upravo radna mjesta za koja se traže ove vještine, omogućiti će vam konstantno usavršavanje vašeg govora i znanja, što se na kraju isplati na više načina.

Ako su vaša strast jezici i želite priliku da to primijenite i u radnom okruženju, opcije su danas mnogobrojne, a otvorena radna mjesta vas čekaju, pružajući izvanrednu priliku za napredak i razvoj. Istražite mogućnosti koje ona pružaju - od poslova korisničke podrške do raznih specijaliziranih sektora u kojima je znanje stranih jezika ključno.