Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Trebaju oni radnike, samo je pitanje koliko su spremni da ih plate.
Dok drzava se ne pobrine o obicnom radniku, minimalnoj satnici i prekovremenom radu ljudi ce i dalje raditi za 400 KM uz jedan slobodan dan sedmicno i bez prava da se neko razboli a zene bez prava da zatrudne.
"Poslodavci" ,mislis robovlasnici
chuj robovi sa 500km. sho? ja radim za 450 kermi i osecam se ko king.
Drzava kriva sto ne stiti prava radnika. Sindikati korumpirani i razvaljeni rade u korist politike a politicari klasicni kriminalci
"Najtraženija su zanimanja metalske struke..." - ... nezaposlenih ... mašinskih (118) ... tehničara... "I poslodavci su naglasili da nedostaje praktičan rad onih koji dolaze kod njih na razgovor..." Oni bi iskusne za 400KM. Sramite se, obučavajte mlade i dajte im odmah 600KM.
U cemu je razlika izmedju plate od 400KM i 600KM ? Sve ispod hiljadu eura treba pljunuti im u lice i otici u njemacku.
@Behahanin Razlika izmedju 400 i 600 je 50%!Troskovi zivota u EU su 3x veci i onda redom ;neprihvacenost,rad,samoca,depresija itd
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Mozete sebi penzionere uzeti.
...Ne podrzavam platu od 500KM da se razumijemo I ove robovlasnike, ali koje je rjesenje da svi koji rade u proizvodnji napuste svoje poslove I sta cemo onda?
kad kazes "sta cemo onda" na sta mislis? Ko smo to "mi"? Sreca pa posla u njemackoj ko blata.
nece im niko raditi za te pare...dzaba traze.....
Hocu ja i vec radim i za manje, mene je moj Bog naučio da se trudim ovo je samo iskušenje kada ga prodem on ce meni dati u izobilju, Bog je zaista milostiv za one razumom obdarene.
@RIMADLJOD Meni je moj Allah dovoljan, ja se samo u njeg uzdam, jest da evo već toliko godina živim jako teško ali to su iskušenja od mog gospodara i ništa više.
samo jos da se sjete adekvatno platiti... mislim da ovog problema ti poslodavcni ne bi imali ni u tragovima
Firma radi istu aktivnost u njemackoj i plate par hiljada eura. Isti kupci, ista industrija, isti kontinent ali bosanceros vlasnik hoce 500 maraka. E dobices radnika al u **rcu