Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
LOL. Zaposleno, al u k0rcu. Uveli u KS da se moras svakih 45 dana javljati, inace te skidaju s biroa. Tako se manipulise statistikom, moji dragi sugradjani.
za 6 mjeseci svi se vracaju na biro. najgluplji program koji sluzi predizbornim uhljebljavanjima
To što nismo na evidenciji za nezaposlene ne znači da smo zaposleni hehe
Jes al u svabiji!!!
Prevara! Ovi "zaposleni" moraju svaki mjesec kada dobiju platu dići novac i predati keš "poslodavcu".
A koliko je napustili zemlju i otišlo u Njemačju?!
Zaposleno u Njemačkoj i Hrvatskoj
Da je tako 12-15000 KM po zaposlenom nego 3000-5000 KM godišnje a poslodavac mora platiti doprinosa od 9-12000 KM godišnjeKakvi vi i vaš poticaj.Izađe konkurs u 8.00H u 8.05H već se zna ko je dobio.To treba pod hitno ukinuti i da se ne plača naknada za nezaposlenost Feder. Zavodu za Zapošljavanje nego samo po kantonima.Znam firme koje su dobijale po 400.000 KM poticaja a imaju 4 zaposlena.
Bas me zanima koga ste zaposlili ,moje djete 8 godina na birou sa zavrsenom skolom za koju nema posla,,zdr.struka a sao radi i naslo posao kod privatnika i odmah ste je skinuli sa biroa sto znaci da svoje zanimanje nikada nece naci i vi to zovete da ste vi zaposlili a ustvari samo se dijete snaslo.
je li sve u realni sektor :)
@slika1 Bravo i budjetske tzv firme primaju poticaje kao i u Federalnom ministarsvu za obrt i razvoj Mostar Općine dobijaju poticaje pa gdje to ima.
Jest, jest, poticaj za novootvoreno preduzece dobije zlatar koji zlati vec 30 i kusur godina. Obrisani s biroa znacisamo to, da su obrisani. Biro za zaposljavanje sa zaposljavanjem nema nista.
Čak je i za ovo štela trebala, dragi moji. Tri puta sam se prijavljivala, nisam prošla, iako mi je žena koja me vodi na birou rekla da nas je dvoje na birou iz moje struke i da ću zasigurno biti primljena. Smiješno.
Hajde sada komunjare i jugobalije kazite nam kako je bilo dobro za vrijeme druga Tita...
Odlicno ,ekonomska situacija se polako popravlja,a onaj ko me nazove "SDA bot" je.acu ma.u u ckapi...
100 000 radnih mjesta obeca coek😂
Sta je ovo, vec 6 komentara a niko nije napisao da treba ic u Njemacku??? Evo ja cu prvi TREBA IĆ U NJEMAČKU