{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Agencija upozorava na lažne oglase za zapošljavanje u inozemstvu

S
4.3.2014. u 10:04
0
13
Agencija upozorava na lažne oglase za zapošljavanje u inozemstvu
0
Agencija upozorava na lažne oglase za zapošljavanje u inozemstvu
Agencija za rad i zapošljavanje BiH upozorava građane da budu oprezni prilikom prijavljivanja na oglase za zapošljavanje u inozemstvu, jer je otkriven određeni broj prevara u posredovanju u zapošljavanju, u kojima je od građana BiH tražena novčana naknada.
U saopštenju ove agencije navodi se da je praksa kod posredovanja u zapošljavanju da privatne agencije koje vrše posredovanje usluge naplaćuju od poslodavca koji traži radnu snagu, a ne od građana koji traže posao.

"Posredovanje u zapošljavanju ne mogu vršiti fizička lica, a svaka uplata na privatan račun jasno ukazuje da je riječ o prevari, te molimo građane da takve slučajeve prijave nadležnoj policijskoj upravi", napominju iz Agencije.

Iz Agencije podsjećaju da je jedina ispravna procedura da radnik potpiše ugovor sa poslodavcem, nakon čega na osnovu ugovora i drugih dokumenata poslodavac traži radnu dozvolu za radnika, a onda radnik na osnovu dobijene radne dozvole, kopije pasoša i drugih dokumenata aplicira za radnu vizu u ambasadi države u koju želi ići na rad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: