{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Agencija za rad: Budite oprezni ako prihvatate poslove u Kataru

F
22.4.2014. u 12:43
4
8
Agencija za rad: Budite oprezni ako prihvatate poslove u Kataru
4
Agencija za rad: Budite oprezni ako prihvatate poslove u Kataru
Foto: AFP
Agencija za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine upozorava građane da potpisani Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Države Katar o reguliranju zapošljavanja državljana BiH u Državi Katar još uvijek nije stupio na snagu jer je potrebno da prođe proceduru ratifikacije u obje države.
"Kada se to desi javnost će biti obaviještena o tome. Svi oglasi za poslove u Državi Katar koji se trenutno nude na internetu, putem novina ili na neki drugi način, nisu povezani sa potpisanim Sporazumom niti je zapošljavanje regulirano na način kako će to biti kada Sporazum stupi na snagu, te apelujemo na građane da budu posebno oprezni kada kontaktiraju osobe koje u ovom trenutku nude poslove u Državi Katar", kaže se u saopćenju Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Podsjećaju da kada Sporazum stupi na snagu da će zapošljavanje ići preko Agencije za rad i zapošljavanje BiH u saradnji sa entitetskim zavodima i kantonalnim službama zapošljavanja, te Zavodom za zapošljavanje Brčko Distrikta BiH.

Zahtjevi za angažiranje radnika iz BiH će, kako se navodi, morati sadržavati informacije o neophodnom kvalifikacijama, iskustvu i specijalizaciji, pretpostavljenom trajanju ugovora, detaljne uvjete zaposlenja, informacije o plaćama, otpremninama na kraju službe, periodu probnog rada i pogodnostima koje se tiču prijevoza, zdravstvene zaštite i smještaja, kao i osnovne informacije koje mogu omogućiti radnicima da se odluče za potpisivanje ugovora o radu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: