Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Postoje ljudi koji posluju kod nas, ne placaju porez, a jos i dobijaju podsticaj od drzave. I zasto onda ici na Novi Zeland?
Najlakse je poslovati u BiH, ako si Kinez! :)
Majkemi, genije i figura si..da si procitao jos dva clanka knjigu bi napisao o ovome..Porez na dobit u Irskoj je 12,5%, mnogo manje nego u Spaniji (30 %) ili u SAD-u (35%)..jedan od razloga zasto proganjaju Messija je recimo taj..E sad, po Irskom zakonu, placas poreze tamo gdje imas svoje sjediste..A sve ino firme registovane u Irskoj imaju svoje sjediste na Belizama, koje nisi pomenuo ( 0 % poreza).. primjer Googla. Google ima svoje sjediste u SAD-u, ali prodaje prava firmi koju cemo zvati B (Belize). Firma B pordaje ta prava drugoj firmi cije sjediste je u Irskoj za X novca. Ta firma I (Irska) prodaje reklame u cijelom svijetu i placa 12,5 % poreza na dobit zato sto joj je sjediste u Irskoj. E u tom prezu je trik.. Bobit je= zarada- troskovima. Google posluje da bi ta cifra dosla na 0-racunajuci troskove firme B. (prema tome, placa 0 poreza i Irskoj). Firma B posluje sa X zaradom, ali kako nema troskova (jer su troskovi proknjizeni u Irskoj), sve poreze placa na Belizama (X x 0%)
Kakve su ovo stupidarije? Pa i u BIH je stopa 10% i u drugom članku kazu da smo među najvecima u Evropi. Sada ovdje pisu da su u prosjeku stope poreza na dobit 41%. Ima li iko od novinara kakve skole?
Svi imaju veliku maturu :-)
Dje su Poljine?!
zaboravili ste G .Maoču , i tamo se sklapaju jako unosni poslovi ... pravi mali poslovni raj ... zakoni BiH ne važe , policija ne smije ni ući , školski plan i program po Jordanskom sistemu .. ovi ostali su mala maca :)
Puerto Rico hasta manana, no tengo mucho dinero
interesantno kako apsolutno svi zaobilaze Delleware u SAD, iako je on po ukupnoj kolicini malverzacija ubjedljivo na prvom mjestu
...uglavnom sve engleske kolonije tj engleski ekonomski model...engleska velesila za sva vremena najjača zemlja na svijetu!
...ma i obični amerikanci su obični robovi londona i tel aviva, samo toga oni nisu svjesni...sve na svijetu iz sjene upravlja se iz londonskih debelih paravana boje višnje i rustik soba punih punog drveta, slonovače i ostalih eksponata :-)
joj opet mi se ide u ove zemlje
ispod palme na obali mora.......ona place on je njezno ljubi.....
sta je debili? :)))
...bgm, predažem da naši mali i veliki škoj i sutorina budu porezni što rajevi, što dženneti...
Barbados dolazim