Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Imao sam doo 9 godina i godisnje sam placao 1,000KM kazne. Istovremeno su se nedaleko od mene ljudi na ulici bavili trgovinom bez ikakvih odobrenje, papira, kasa, računa, itd. Kad god sam prijavio takvu trgovinu nadleznim inspekcijama (općinskim i kantonalnim) govorili su da nije njihova nadležnost. Jedino je federalna inspekcija moje pozive shvatala ozbiljno, ali i dalje nisu reagovali. Nakon 9g meni dojadilo plaćati kazne i ja ugasim 3 radna mjesta.
@Ljiljanprvi Zatvorio sam i ja DOO nakon 20 godina. Ginuo, radio adrenslinom, vjerovao i skontao na kraju da vise cijenim kriminslce nego inspektore. Dusa boli, ali ne moze se protiv krvopija
@HercegBosno Gore je u Zapadu. Tamo nije kazna 1,000KM. Vec je 50,000KM.
Uh jeste vrijedni! ja danas oko 12 h u institut za medic. vještačenje, nakon 7 dana bezuspješnog pozivanja jedinog broja telefona koji je dostupan, kad tamo nema NIKOGA (a rade do 16 h) ni doktora, ni sekretarice...Blago nama sa ovakvima ,,jbt država!
Financiranje novac od 70.000 € ima 100.000.000 € u 24 ili 48 sati od nova godina 2019 e-mail: [email protected]?? WhatsApp: +33758119861
Otkrili ste ljude koji sastavljaju kraj s krajem, heroji. Otkrijte za jedan dan 90 kladionica ako ste neka sila.
Jesu li našli makar jednog prijavljenog...
samo zatvaraj i kaznjavaj lopove koji drze radnike ne prijavljene i kojima se ne uplacuje zdravstveno
Kad plate kazne u roku 7 dana to je 175.000, a dnevnice inspektorima isplate 200.000. Znaci drzava dona 25.000, a firme 175.000. Svala vam cast jeste odradili posao.
Kad plate kazne u roku 7 dana to je 175.000, a dnevnice inspektorima isplate 200.000. Znaci drzava dona 25.000, a firme 175.000. Svala vam cast jeste odradili posao.
Kad plate kazne u roku 7 dana to je 175.000, a dnevnice inspektorima isplate 200.000. Znaci drzava dona 25.000, a firme 175.000. Svala vam cast jeste odradili posao.
Bas me cudi u ovako uredjenoj drzavi svasta aaaa
tako je kad se ne radi mjesecima pa kad se počne,kakav je to zakon koji dozvoljava da radnici mogu raditi neprijavljeni a poslodavci nekažnjeno držati radnike u polu robovskom odnosu
Otkrila i pokrila,dobili koju stoju od gazdi u djep i nikom nista
Želiš da nađeš ženu za jednu noć? Dobrodošli ==> http://vkk.me/xdate
čuj
ma samo ostavite broj telefona i platite po prijavljenom radniku na crno pa cete vidjet koji su bolje to nego ispekcije da hodaju trose silni novac i uzimaju mito
Zavod za zdravstvo bez naplaćennih sanitarnih pregleda i obavezne dezinfekcije prostora, PP kompaniju bez naplaćene provjere PP aparat i PP obuke radnika, Institut bez naplaćene obuke na radu, UIO bez PDV-a na sve ovo, a nas troje smo otišli na biro i trošimo naše pravo u vidu novčane naknade tokom trajanja nezaposlenosti. Inspektori svaka čast!