Komentari (88)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Preseli se u Čapljinu, nema poreza nikako.
Samo jedna stavka u zakonu i rijeseni svi problemi. Ogranicavanje bogatstva na 1-2 milijarde i zdravo. Svi bi imali vise i imali prostora da rade
Treba ukljucit live stream, stavit pismo ovo na sto i popisat se na njega. Cuj oni zahtijevaju jer je covjek bogat. To je njegova dobra volja hoce li kome pomoci uopste, sto covjek radi na razne nacine. Sto se gospoda ne odrekne godisnjih primanja, vikendica, izleta, odmora i donira to radnicima ako ih je briga za radnike, vec hajmo prebaciti na njega lopticu jer je najbogatiji na svijetu.
Pa šta treba, da im poveća plate pa da mu ostane samo 184 milijarde dolara... Pa nije lud
Treba slusat politicare koji cijeli zivot zive na tudjoj grbaci,da oni kazu sta je posteno a sta nije
Vanzemaljac... Ili?
Ove sto na tudzoj muci zaradjuju jedino na lomaci zapaliti,ima ih i kod nas poprilicno
Amazon ne placa porez u USA, gdje najvise zaradjuje i ima najveci promet, vec u Holandiji ili Luksebumrgu, gdje placaju mnogo manje, nego sto bi platili u USA.
15 $ minimalna satnica i kao to je njima malo za minimalnu satnicu,nema gore stoke od ove dvije,ilhan i tlaib
@h@mz@ Informiši se jadan nebio https://www.portalnovosti.com/hegemon-amazon
Pa da je takav, ne bi nio najbogatiji covjek na svijetu
u principu mu mogu podudlat,covjek je jednostavno razradio sistem u svojoj firmi i razgranao biznis pratecih kompanija.kapitalizam brate uzmi ili ostavi tj.radi ako ri ase ne svidja trazi drugi posao.nemaju oni njeg sta uslovaljvat
@gooUser1603685747 Informiši se jadan nebio https://www.portalnovosti.com/hegemon-amazon
Konkretno, imam prijatelja koji radi za Amazon u Irskoj. Čovjek prezadovoljan, plata vrhunska, kao i uslovi rada. Tako da ne znam šta ovi tačno hoće da kažu. Ako znaju da ne plaća porez, u zatvor s njim. Sve ostalo je šuplji populizam. Kao sad, oni brinu za radnike?
@WillyWonka reci svom prijatelju da plata od 1250€ ne spada u kategoriju vrhunska
Neznam za vas,ali meni nema odvratnijeg lika trenutno od njega...
@gooUser1606217559 Mrtva trka izmedju njega i onog garagana iz SZO.
sve sto se on i njemu bliski po ciframa trude da odrzavaju svoje bezobrazno bogatstvo to je sve vise sirotinje i robova jer to se tako kroji milenij unazad para vrti gdje burgija nece jedan jednostavan primjer samo skontaj sta to s amazonom zeli a to je da izguraje sve moguce trgovinske poslove na planeti i da oni budu jedini. jel to nije put ka robovanju i totalnoj kontroli?
@gooUser1605649009 trenutni sistem u kojem proizvodimo robu sa greškom da bi morali da je mjenjamo i tako stvaramo "radna mjesta" je ..Sreća je da su mnogi toga več svjesni te se več ide u probanje sistema sa 6 radnih sati ili plate koje bi primali SVI oni koji ne žele,ne mogu da rade.
čifut je to
Jevrejsko smece.. ljudi mu rade za smijesne plate.
Bezos: Grohotom se smijem