Komentari (91)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gdje nam je Leonardo DiCaprio da nam ovo prokomentariše?
Eno odnese vreću brašna kući , našo po staroj cjeni , 😆😆
@gooUser1607078496 hahahha,bravo
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Cuj cijena na stranom diktira nase trziste jest al kod njih odma i plate skacu kod nas nema znacajnog porasta plata samo odbit ce ti se za ovo ili za ono korpa za cetveroclanu porodicu 2000 a plata 700
Kakav narod takva vlast... Samo nas udrite bolje nismo zasluzili
@Ragnar_lodbrok Nemoj tako, bice i kod nas povecanje plata, ali parlamentarcima..
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ni u prošlom milenijumu 1kg brašna nije bio 1km niti 1l ulja 2 km u Sarajevu. Baš me zanima gdje su ovako niske cijene sa ovim povećanjem od 10%?
Mala konkurencija pa im se moze... Ne treba podrzat nase bas iz ovog razloga to je taj mentalitet bosanski... Kupujte strane proizvode tako ce biti vise konkurencije, a bice i radni mjesta nisu samo domace firme u BH.
Mnogima ova informacija nije bitna, jer su kupili brašna i ulja u Martu kad je krenuo prvi val korone i može im biti za naredne dvije godine. https://www.youtube.com/watch?v=M7k8LWr7gf4
Neka skupljaju,i onako ne znamo kako potrošiti plate,i penzije.
I tako stanje u EU Somaliji u istom toku.
Ma ja, pisaj po sirotinji.
Znam zašto je poskupilo...Skočilo je gorivo sa 1.71 na 1.76 Nema šta drugo bit...
A ja ulje u Njemackoj placam 99centi. Mama mi je penzioner i sama je u Bosni. Da kojim slucajem nisam otisao u DE umrla bi od gladi, kakava smo mi hameljska drzava.
@celeron Znači kupuješ najjeftinije u Lidl ili Aldi
Ma dajte pa nije ovo Njemačka da se nešto planira i da neko nešto koordinira. U jednoj piljari neko digne cijene i automatski imate čitav lanac poskupljenja, da se komšiji uzme poso'. Ovdje je sve po vlastitom nahođenju i cijene i dozvole i sve ostalo.
Sve je poskupilo, lagano svaki 3ći dan cjena 5 - 10 feninga viša
Nek' nargila nije poskupila...
Neki dan sam ishao po fasungu...Ne mogu da vjerujem koliko je sve poskupilo...Pa skuplja nam je hrana nego u Njemackoj i to nije floskula,to je zaista tako...A plate vazda iste.
Ova zemlja nema smisla , uvozimo vecinu onoga sto proizvodimo samo jos zrak da krenu naplacivat
@SLIBODAiliNISTA11 Jedan od uslova MMFa
Mi ovdje imamo klimatske i sve druge uslove za proizvodnju osnovnih i drugih namirnica,kakve nemaju mnoge zemlje u okolini a ipak uvozimo iz tih zemalja sirovine pa i gotove proizvode!Koliko imamo zapuštenih i nezasijanih površina,koliko imamo idealnih lokacija za plasteničku proizvodnju!? Mislimo li o tome?
@fbUser1564415714 Misle ljudi koji imaju neobrađene površine, ali ne misle političari koji su plaćeni da o tome misle i vode računa prvenstveno kroz zaštitu domaće proizvodnje, postavljanje većih carina za uvoznu robu i sprečavanje da bh lopovski proizvođači divljaju sa cijenama. Ne može me niko ubijediti da je opravdano da Klas npr prodaje 1kg brašna za 1.70 KM, a da je 1kg brašna u DE cca 0,60 KM
#samootić