|

Pokrenut portal za karijerno savjetovanje – ITkarijera.ba

Pokrenut portal za karijerno savjetovanje – ITkarijera.ba
193
F
FENA
22.5.2019. u 13:50
11
komentara
193

dijeljenja
1/4
2/4
3/4
4/4
U računarskoj učionici “Bit Alliance Lab” na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu danas je zvanično predstavljen i pušten u rad prvi portal za karijerno savjetovanje u IT sektoru pod nazivom ITkarijera.ba.
Portal ITkarijera.ba na jednom mjestu pruža sveobuhvatan uvid u mogućnosti obrazovanja, otvorenim radnim mjestima, praksama stipendijama, događajima i savjetima za razvoj karijere u IT-u.

Prisutnima je poželjela dobrodošlicu prodekanesa za opće i finansijske poslove
Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, prof. dr Selma Hanjalić, a gostima su se u ime organizatora obratili i Patrick Egli, zamjenik direktora za međunarodnu saradnju Švicarske ambasade u BiH i Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse koji su istakli važnost jednog ovakvog projekta za IT sektor i obrazovne institucije u BiH. Gosti na događaju su bili predstavnici IT kompanija u BiH, predstavnici i studenti IT fakulteta, te predstavnici i učenici srednjih škola.

“Portal ITkarijera.ba je platforma koja integriše sve informacije važne za razvoj uspješne IT karijere, na način da kompanije članice Bit Alijanse kao i naše partnerske institucije i organizacije predstave sve prilike koje omogućavaju ulazak u IT sektor. Raduje nas činjenica da je projekat MarketMakers prepoznao značaj i potencijal IT industrije te dao svoj doprinos realizaciji ovog projekta”, navela je Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse

Portal su predstavili Haris Palalija, voditelj operacija Bit Alijanse i Dinka Majanović,
voditeljica projekata za IT sektor MarketMakers projekta, koji je sufinansirao
implementaciju portala.

ITkarijera.ba portal ima savjetodavnu ulogu za osobe sa različitim nivoima tehničkih znanja i formalnog obrazovanja, a koje su zainteresovane za rad u IT sektoru sa posebnim fokusom na razvoj softvera. Sadržaj portala je koristan za one koji tek biraju profesionalno usmjerenje, kao i one koji žele da se prekvalifikuju u neka od IT zanimanja.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...