biznis
0

Pogledajte vožnju roller coasterom iznad Sarajeva, otvorenje Sunnylanda 10. septembra

Piše: E. S. H.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Veliko otvorenje zabavnog parka Sunnyland na Trebeviću najavljeno je za 10. septembar, potvrdili su za Klix.ba u kompaniji Dubos. Reporter portala Klix.ba među prvima uspio se provozati roller coasterom koji je dug 600 metara i nudi pravi adrenalinski užitak.

Centar sa jedinstvenim zabavnim sadržajem u regiji bit će otvoren na idealnoj lokaciji na planini Trebević, na padini okrenutoj prema gradu Sarajevu i sa predivnim pogledom na Sarajevo.

Vrše se posljednje pripreme pred veliko otvorenje, a u posebnom fokusu je vožnja roller coasterom.

Maksimalna brzina koje će vozilo na alpine coasteru moći razviti je 40 kilometara na sat, dok će se ona moći korigovati pomoću poluge koja će biti fiksirana na vozilo.

Za veliko otvorenje koje će se održati 10. septembra, organizatori su pripremili poseban program za najmlađe koji će imati priliku družiti se sa animiranim likovima, bit će organizovana takmičenja i nagradne igre, a odlično druženje i dobru zabavu će krunisati vatromet.

Građanima Sarajeva, BiH, ali i turistima će biti na raspolaganju restoran sa pogledom na grad i dvije igraonice za najmlađe posjetitelje. Izgrađen je veliki parking,

Ukupna vrijednosti projekta je blizu 15 miliona konvertibilnih maraka. Cijene usluga u Sunnylandu će biti prilagođene stanovnicima Sarajeva.