biznis
0

Počinju Jahorinski poslovni dani

SRNA
Jahorina
Jahorina
Na Jahorini danas počinju Jahorinski poslovni dani turizma, gastronomije i preduzetništva, druga međunarodna naučna konferencija o ovim oblastima koju organizuju Ekonomski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS) i Centar za inovativnost i preduzetništvo Univerziteta u Zenici.

Na ovogodišnjem skupu bit će predstavljen 71 rad naučnika i stručnjaka iz BiH, zemalja regiona, Španije, kao i 30 studentskih radova.

Jahorinske poslovne dane sutra će zvanično otvoriti ministar nauke i tehnologije Republike Srpske u ostavci Jasmin Komić, a učesnicima i gostima obratit će se i rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Mitar Novaković, kao i rektor Univerziteta u Zenici Sabahudin Ekinović.

Na konferenciji za novinare, koja je planirana za danas u 12.00 sati, obratit će se dekan Ekonomskog fakulteta i predsjednik Organizacionog odbora Konferencije Ljubiša Vladušić, prorektor za nastavu i studentska pitanja UIS-a i član Naučnog odbora Konferencije Radoslav Grujić, te predsjednik Studentskog parlamenta UIS-a Aleksandar Glavaš.

Konferencija Jahorinski poslovni dani turizma, gastronomije i preduzetništva trajat će do subote, 9. marta.