U Sarajevu potpisan ugovor
0
Počinje homologacija vozila u BiH
Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jel se zna koliko ce u prosjeku kostati ta homologacija ????
when we rode camels in Sarajevo, and the wide asses you all would be healthier.
Automotive centar je firma profesora sa Mašinskog fakulteta i oni su i do sada vršili atest vozila i motora koji se uvoze. Oni su OK. Znaju ljudi raditi, imaju uređaje itd.
Zna li iko ko je ovaj \"Automotive centar - centar za vozila d.o.o. Sarajevo\" cime se oni bave i jel i to neka privatna firma???? Ako jest po kojem zakonu oni smiju vrsiti certificiranje uskladjenosti tipa. boze ti mene sacuvaj.
Gdje ima na svijetu da fakultet ima u svom sastavu privatnu firmu u kojoj rade profesori i uposlenici tog istog fakulteta. direktno mislim na Fakultet za saobracaj i komunikacije koji to upravo ima. dokle ce vise trajati ovaj kriminal u nasoj drzavi?????? @leki da moci ce se uvoziti i automobili stariji uz odredjeni dodatni porez s tim da vozila koja nemaju EURO 3, 4 i 5 motor nece se moci uvoziti u BiH.
@široki brije... do juce ste vozili traktore jer niste imali ceste za automobile. Da nije bilo rata vi bi jos uvijek zivjeli u kamenom dobu. suti bolje ti je. sto jest sad imate bolji vozni park jer ste sve sto valja pokrali od nas.
Zbog informisanja javnosti moram napisati sljedece: - Homologaciju tipa vozila moze raditi samo institutcija koja u svom kapacitetu ima osposobljen kadar za izdavanje certifikata o uskljadjenosti tipa. (ovi nabrojani su privatne firme kojima je cilj samo da uzimaju pare, sto se tice ministarstva za transport i komunikacije BIH koji stoji iza ovog tzv. biznisa \"ko vise jami\" nisu ukljucili relevantne osobe nego podobne za \"mlacenje prazne slame\". - U ovoj situaciji koju su opisali nigdje nisu naveli ko izdaje certifikat o uskljadjenosti tipa, ako je to ministarstvo onda smo mi jadna drzava jer oni nemaju pojma o tome a pogotovo to sto nemaju ospospobljen kadar za tu vrstu djelatnosti. - Znaju li da u ovom procesu trebaju da budu ukljucene i laboratorije koje ce vrsiti ispitivanje tipa vozila. To dokazuje da je ovo u stvari biznis i krsenje zakona a ne zakonom propisane norme.
@e neka a jesi ih se i nagledao takvih ne mozes opstat, ja se cak nekad zbunim s koje uopste strane treba bit aj ne rise majke ti
Još da nije bilo štele i \"ja tebi - ti meni\" odluka bilo bi dobro. Ovako će Rudo doktorirati na Saobraćajnom fakultetu, a vladar sa tog fakulteta dobro zarađivati na jadnim Bosancima i Hercegovcima.
@leki upravo tako,ali eto opet su izmislili nekakav nacin da nam uzimaju pare,jer im je ovo tesko progutati....
Jel ovo znaci ako je vozilo ispravno i zadovoljava EU standarde ekoloske a starije od 7 godine moze se uvesti u BiH? Zna li ko?
nista mi nije bilo mrze nego vidim auto na nasim tablicama, a na desnoj strani volan...
da nas nema vi bi jahali kamile po sarajevu.
zar više nepaše far od dajca na golfa dvojku.
šta će oni silni ćelavci kockastih glava sa svojim džipovima