{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počeo sajam poduzetništva "Grapos Expo Gračanica 2012"

F
16.5.2012. u 18:13
0
0
Počeo sajam poduzetništva "Grapos Expo Gračanica 2012"
0
Počeo sajam poduzetništva "Grapos Expo Gračanica 2012"
Danas je u Gračanici na lokaciji poslovne zone "Širbegović" svečano otvoren treći po redu Međunarodni sajam poduzetništva Grapos Expo Gračanica 2012.
Sajam je otvorenim proglasio Damir Hadžić, federalni ministar komunikacija i prometa BiH, a vrpcu su presjekli načelnik Općine Gračanica Nusret Helić i premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević.

Ove godine na sajmu sudjeluje 268 firmi iz BiH i Hrvatske, Slovenije, Italije, Francuske i Srbije. Sajam se održava na 6000 metara kvadratnih zatvorenog i 15.000 metra kvadratnih otvorenog prostora.

Na sajmu ''Grapos Expo", do 19. majado kada traje ova manifestacija bit će predstavljena gospodarska aktivnost malog i srednjeg poduzetništva i ostalih aktera razvoja poduzetničke klime i privrednog i ekonomskog razvoja kako općine Gračanica tako i Tuzlanskog kantona, te same Federacije Bosne i Hercegovine.

Po riječima direktora Sajma Nedžada Nuhanovića, sajam je ostvario svoju misiju, veći je i kvalitetniji od prethodna dva, a posjeta je iznad očekivanja. Prvog dana sajma održana je i konferencija posvećena dugoročnim i kratkoročnim mjerama Vlade F BiH na poboljšanju uvjeta poslovanja i kreiranja poslovnog ambijenta. O plasmanu sredstava po povoljnim uvjetima malim i srednjim poduzećima govorio je federalni ministar poduzetništva i razvoja Sanjin Halimović, a o strateškom razvoju poduzetništva i obrta Safet Daut, direktor Udruženja "Odraz" Sarajevo". Partner sajma je Općina Gračanica, Vlada TK-a je pokrovitelj, a Federalno ministarstvo poduzetništva i obrta generalni pokrovitelj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: