biznis
0

Za sajam u Gračanici dosad prijavljeno 245 izlagača

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Danas je u Bosanskome kulturnom centru u Gračanici održana konferencija za novinare u sklopu priprema za održavanje Trećeg međunarodnog sajma poduzetništva "Grapos expo-Gračanica 2012." Da je sve spremno za održavanje sajma planiranog od 16. do 19. svibnja, potvrdili su načelnik Općine Gračanica Nusret Helić, direktor Sajma Nedžad Nuhanović i tajnik Obrtničke komore Abdulah Hadžiavdić.

U svome obraćanju novinarima načelnik Helić istaknuo je da je ovaj sajam u odnosu na prethodna dva daleko uspješniji.

Nedžad Nuhanović nije krio zadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima na organizaciji Sajma, ističući prvenstveno njegov međunarodni karakter. On je rekao da na sajmu sudjeluje 245 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Francuske, Srbije i BiH, od kojih će samo iz Gračanice biti prisutne 62 proizvodne tvrtke.

Partner je sajma Općina Gračanica, pokrovitelj je Vlada Tuzlanskoga kantona, a generalni pokrovitelj Federalno ministarstvo poduzetništva i obrta.

Sajam će se Održati na 6 000 četvornih metra zatvorenog i 15 000 metra otvorenog prostora. Po Nuhanovićevim riječima, ovogodišnji sajam veći je i kvalitetniji za 20 posto po broju izlagača, ali i po konferencijama koje će biti održane za vrijeme manifestacije.