Ratko Kovačević, UIO BiH
0
Pekare, mesnice i kafići izbjegavaju PDV
Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
za sve su krivi SRBI
pa kada sve to znate zasto ih ne sankcionisete........
pa normalno da izbjegavaju. ako das nekome mogucnost da ne placa, on ce tako i uraditi. pogledajte samo grcku. to i jeste posao vlade - da napravi regulacije gdje bi poreze bilo tesko izbjegavati, ali i gdje bi poreska politika bila razumna i ne bi gusila mali business. sve u svemu, sam sebe kritikuje, jer posao vlasti nije nikad uradjen kako treba. samo je sistem nasljedjen od bivse juge i sad misle zivjeti tako do sudnjega dana, nista ne popravljajuci, nego samo supljirajuci. sramota je da neko iz poreske uprave ocekuje mali business da placa porez dobrovoljno. get real.
Ćuj 20 goveda, i to je previše, mi u RS samo cepamo prasići.
halo bolan vidiš da se Keno šprda ...
koji si ti kreten, ljudi ne dobivaju mjesecima plate a ti bi regres. dabogda ga nikad ne dobio!
Ove koji mute s porezom pod hitno otkriti i drasticno kazniti. Zbog njihove petljavine ove godine 7 dana kasne regresi nama budzetskim korisnicima. Sta je sljedece, da nam smanje regrese?
PDV i onako sluzi da ga razgrabe na isplate dnevnica, troskova prevoza, troskova skolovanja, isplate Komisija, Regrese, Jednokratne novcane pomoci itd itd polupismeni stranacki podobnjaci uhljebljeni preko namjetenih Konkursa na drzavne jasle ... Da je ovaj narod pametan kao sto nije da sve prestane placati i da gradjanskom neposlusnoscu zaustavi pljackanje vladajuce kvazielite cije su sve ideje davno propale ....
A kome da placaju ? Guzovacu administraciji, godisnji odmori pa im treba za regresa.
Hahahahahahahaha vidjeli od svojih vladara.