Komentari (110)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Naravno. Kupujmo domaće!
Patriotizam je tamo gdje su pare, da se ne lazemo. Gdje nema para nema ni patriotizma.
Zivio Bingo- kralj dobrih cijena 😊
SMIJEŠNI KOMENTARI, SMIJEŠNI DO BOLA, ČUJ KRIV BINGO, KRIV KONZUM KAO NISU POŠTENI, HALO LJUDI ISKLJUČIVI KRIVAC ZA SVA SRANJA PA I ZA OVO SRANJE NITI JE BINGO NITI JE KONZUM NEGO POLITIKA I POLITIČARI, DAKLE KRIVCI SU SDA, HDZ. POLITIKA NAM NE VRIJEDI NULU. NIŠTA DOBRO ZA OVU ZEMLJU I LJUDE U NJOJ NAŠI POLITIČARI NE ČINE ODNOSNO NEĆE DA UČINE, ONI SAMO GLEDAJU GDJE SEBE ,,MOGU UGRADITI,, KOLIKA JE NJIHOVA PINKA. OVO JE ISTINA.
na pamet mi ne pada da kupujem domaće proizvode. Davno, negdje iza rata navalili na građane ,,kupujte domaće mliječne proizvode,, te naravno i ja kao patriota odmah seprorjentišem i počnme kupovati domaće. Nakon određenog vremena javljaju DIREKTOR SARAJEGVSKE MLJEKARE POKRAO MLJEKARU. HAHAHA ALI HAJDE ŠTO JE POKRAO NEGO NIKADA A NE KAZNIŠE, DAKLE TO JE JEDINICI RAZOLOG ŠTO IZBJEGAVAM DOMAĆE PROIZVODE. DAKLE NEKA NAŠI DIREKTORI KRADU I UNIŠTAVAJU FIRME I LJUDE ALI OD MENE NE.
Sagni se bolan nebio ,sagni se na prvom potochicu tamo gdje si se zadesio ,bolja ti je I kvalitetnija ta voda iz potoka od svake jane /mare I bilo koje uvozne vode.Odkud bolan nebio njima voda ,odkud im voda bolja od nase vode pa jos I da nam je izvoze .
patriotizam ???? ma daj ba , oteli su nam što su mogli ovi naši na vlasti sve pod krinkom patriotizma ... nije problem , kupit ću proizvod iz Bih nije problem al de ga napravi da valja .... -sarajevsko pivo , ne valja q zato pijem Karlu , pramen ili pan -mesna industrija `vako nako odron isto kao i većina , bajra može proći samo danas me stara poslala da kupim šlag pjenu , kupim Vispakovu iz ovh razloga , stavi je na tortu ko da je kreč , a ne šlag pjena ... što se tiče BiH , mliječni proizvodi i voda koju btw ne kupujem ok , ostalo tako tako
Nisu ni patriotizam ni cijena razlozi nego zdrav razum i logika. Naravno da ću kupiti nešto što mi pravi sunarodnjak pa će tako pare ostati tu između nas a ne u budžetima Srbije i Hrvatske. Čuvajmo naša radna mjesta, našu pamet i vrijedne ruke, a ne da sve to gradimo drugima. U Jugoslaviji smo iskusili šta znači raditi a zaostajati. Po čemu je to neki maslac iz Slovenije bolji od Poljoradovog (Travnik), hrvatska Vegeta od bilo kojeg začina od sušenog povrća iz BiH (Tešanj, Prijedor, Zvornik...), hrvatska juha od Vispakovih supa (Visoko), mađarsko ulje od našeg Bimala (Brčko), srpske flaširane vode od mnogobrojnih naših (od Drine do Une), i sve ono što je dostupno domaće, mane mu mogu nalaziti samo beskičmenjaci koji se stide svoga ili oni koji zarađuju na nama uvozeći i rastaljujući se sa strancima. Ima manji dio domaćih nekvalitetnih proizvoda ali oni svakako brzo izgube mjesto u tržnim centrima, dok je sve ostalo sasvim pošteno ponuđeno i zarađeno.
Pročitah komentare i ne mogu da vjerujem. Ako je neki strani proizvod i jeftiniji to je zato što ta država daje poticaje za izvoz, dok ovi naši nemaju ni osnovene zaštite u vidu da te strani lanac ne dere maržom. Relano gledajući, mesni prerađivači ako nisu bolji, nisu ni lošiji, mlijeko odlično, oko vode isfurano više pričati, brašno ko brašno, ulje bimal sasvim ok, tariguz-tariguz, itd...poenta je da svaki pojedinac osobno može da izvrši pritisak na bilo koji prodajni sistem po pitanju pozicioniranja, označavanja na polici, maržiranja aktivnim učešćem u traženju svojih građanskih prava, a to je da ti ne guraju ino proizovde sa nižom maržom, a domaće sa visokim maržama, da se domaćim da dovoljno prostora na polici, a ne da te gurnu u jedan fejsing, itd...elem KUPUJEM DOMAČE sve što je kvalitetno, što nije..tolerišem do 10% nižu kvalitetu, ispod toga, zaista ne idem.
meni je najbliži drvopromet i tamo idem da je konzum isao bih u konzum
Iskreno govoreci manje patriotizam, vise mrznja prema susjedima. No, vazno da se kupuje domace :)
Puno važnije od kupovanja domaćih proizvoda je NE KUPOVATI proizvode iz Srbije, države koja je izvršila agresiju na BiH i počinila genocid! Zašto kupovati nekvalitetni Eurokrem kad je npr Nutela puno bolja, a malo skuplja.
Eurokrem je obično smeće u odnosu na Nutelu. Sirovine od kojih se pravi su nekvalitetne tj ogroman procenat običnog šećera, a minimalno ili nikako kakaa. Odrastao sam na njemu, kao dijete ga volio jer nismo znali da ima bolje, uvoz je bio zabranjen. I Nutelu jedem umjereno, ali kad mi je ćejf ne bi vala za. dvije marke da umanjim užitak, a osjećaj kiseline u ustima poslije eurokrema je odvratan. A izvozni rezultati su mu kao i stojadinovi, samo ga siromasima koji ne znaju za bolje mogu prodat.
A kad već komentarišemo slatkiše, nikad ne bi kupio npr Medeno srce. proizvedeno u Srbiji kad je daleko kvalitetnija varijacija iz Njemačke skuplja 30ak feninga. Srećom imamo izbor, a četniku koji me je gađao neću da punim džep!
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
konzum ima skupe cijene,kod njih na akciji kod drugih redovna cijena.Osim toga malo nase robe,a ovo sto nam uvoze ko zna sta mješaju i onako kod nas nema kontrola tako da im dodjemo dobar labaratorij
Prvo gledam kvalitet i cijenu kod naših domaćih proizvođača, ako je razlika nekih 10,20,...50 pfeninga a dobar je kvalitet, onda čću kupiti domaće. Stvarno neke domaće proizvode ne bi kupio, pa makar cijela BiH propala, jer su kvalitetom na razini hrane za pse, dok kvalitetni proizvod izvoze. Moja korpa/košara je uglavnom preko 60% domaćeg proizvoda (bilo bi više da ima domaćih proizvoda na policama).
pa ove natpise kao da piše KOMITET SKBiH, pa da ne povjeruješ ko koga ovdje laže. Sve patriote a država se rasprodaje, od trgovačkih centara do zemlje oko Sarajeva.
70% kvalitet, 29% cijena i čak 1% patriotizam ( ne zaslužuje ni toliko). Dakle ako je domaći proizvod jednako kvalitetan kao strani i ako je cijenovno konkurentan stranom proizvodu onda kupujem domaći. U suprotnom ne. I mislim da je to više nego dovoljna prednost za domaće proizvođače.
1 kg klas brasna $3.95.
Kupujem 99% proizvode porijeklom iz BiH iz patriotizma. Cijene su visoke,kvalitet nije nesto ,ali nastojim da kupim sve sto je uvezeno iz BiH.
dobro bi bilo da vispak,klas,violeta i ovako,daju cijene za domacu robu kao sto izvoze jer violeta papir je u hrvatskoj jeftiniji 15 posto nego u bih pogledajte reklame na hrt pa se uvjerite,mljkeko trajno u hrvatskoj cak ispod 1km ,pilici 3,8 km ,dajte jefitinu robu pa nemorate pravit nagradne igre.................