otvorene registracije
176

Paragon Full Stack: Pridružite se programu i postanite full stack developer za 9 mjeseci

Vidite se u IT industriji, ali niste sigurni koji su vaši prvi koraci ka istoj? U potrazi ste za natprosječnim radnim uslovima, izazovnim projektima i kontinuiranim prilikama za napredovanje?

Ako je vaš odgovor na navedena pitanja - da, evo sjajne prilike da se pridružite novoj generaciji Paragon full stack programa kreiranog za apsolutne početnike.

Sa najinovativnijim programom za buduće programere, u svega 9 mjeseci, savladajte najtraženije vještine i pridružite se najbrže rastućoj industriji na svijetu!

Iza Paragon full stack programa stoji kompanija Mistral Technologies, koja je kreirala jedinstven IT program na tržištu za apsolutne početnike u ovoj oblasti.

U dva ciklusa koja su završila ove godine, 85% polaznika koji su uspješno završili program dobili su svoja prva zaposlenja i/ili praksu u industriji. Treći ciklus se završava na proljeće 2023. godine.

IT industrija bilježi veliki rast na globalnom nivou, te stoga i ne čudi činjenica da je ovo atraktivno zanimanje sve popularnije.

Šta program nudi?

Program je baziran na učenju MERN tehnologija (MongoDB, Express.js, React.js i Node.js). Tokom devet mjeseci programa, polaznici rade na praktičnom usvajanju znanja i vještina potrebnih za izradu različitih web aplikacija koristeći HTML, CSS i JavaScript.

Program podrazumijeva i:

● Najsavremeniji kurikulum u regiji i šire uz korištenje specijalizirane online platforme za rad

● Kontinuiranu podršku od strane 5 Paragon mentora

● 100% čistog kodiranja i 100% fleksibilnosti

● Konstantan i precizan uvid u lični napredak

● Fokus na samostalno istraživanje i učenje

● Pripremu portfolia (44 projekta) za izlazak na tržište rada, kao i probne tehničke intervjue sa seniorima IT kompanija

● Usavršavanje i u ostalim funkcionalnim vještinama (istraživačke sposobnosti, logičko razmišljanje, organizacija i prioritizacija, timski rad i slično)

● Upoznavanje IT ekosistema, i ljudi iz vodećih kompanija u industriji

● Pristup Alumni grupi za dalje praćenje i uvid u napredak polaznika kao i dijeljenje resursa i informacija

Za koga je namijenjen Paragon full stack program?

Najčešći profil osoba u programu jesu polaznici koji u potpunosti mijenjaju svoje karijere, kao i branše u kojima imaju po 10+ godina iskustva. Program pohađaju apsolutni početnici u ovom polju, kao i oni polaznici koji imaju neku vrstu predznanja kroz fakultete ili kurseve koje su samostalno pohađali. U tri ciklusa programa, program je pohađalo preko 100 polaznika, od 18 do 53 godine.

Po anketama koje tim Paragona obavlja sa polaznicima, u toku trajanja programa, te nakon samog zavšetka edukacije najveću ocjenu po zadovoljstvu polaznika, dobili su ovi segmenti:

● Struktura kurikuluma koja dozvoljava vremensku fleksibilnost i stečeno funkcionalno znanje

● Kvalitetna i kontinuirana podrška mentora

● Direktno uvezivanje sa najboljim kompanijama na tržištu

● Dodatne aktivnosti, radionice i neformalna druženja

Stipendije za najbolje tokom Konekta i Arene

Kako bi svi polaznici imali jednake uslove i mogućnost pristupanja programu, organizatori su obezbijedili stipendije za najbolje polaznike Arene, besplatnog selekcijskog procesa. Kompanija Mistral obezbijedila je stipendije koje pokrivaju 20%, 30% i 50% iznosa programa u zavisnosti od ostvarenih rezultata i plasmana nakon Arene.

Podrška IT industrije programu

Direktno uvezivanje sa IT industrijom je dodatna vrijednost programa, a najuspješniji polaznici Paragona, kao i u prethodnim ciklusima, dobit će obezbijeđene intervjue u najuspješnijim kompanijama u zemljama u kojim pohađaju program. Partneri projekta su IT kompanije vodećih predstavnika IT industrije u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji i Sloveniji. Na www.paragon.ba saznajte više informacija o programu ili se sa upitima javite direktno Paragon timu na [email protected].

Prijave su otvorene do 26. oktobra 2022. godine, a apliciranje se vrši isključivo putem web stranice www.paragon.ba. Aktivnosti programa možete pratiti i kroz društvene mreže LinkedIn, Facebook i Instagram.

Ove jeseni, odvažite se napraviti prvi korak ka pozitivnoj profesionalnoj promjeni u vašem životu. Očekuju Vas!