Promo
80

Ovogodišnja Ewopharma Akademija o važnosti brige i ishrane majke i djeteta

Internacionalna farmaceutska kompanija Ewopharma i njena podružnica Ewopharma d.o.o. Sarajevo su proteklog mjeseca u hotelu Hills u Sarajevu organizirali stručni sastanak pod nazivom "Ewopharma Akademija 2019".

Na ovogodišnjoj Akademiji okupilo se više od 250 ljekara pedijatara iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Srbije i Crne Gore. Cilj ovog događaja bio je diskusija stručnjaka iz oblasti pedijatrije o važnosti brige i ishrane majke i djeteta u najosjetljivijem periodu trudnoće i djetinjstva. Zajedno sa partnerskim kompanijama BioGaia i Tilman, Ewopharma želi da podijeli nove naučne podatke iz oblasti primjene probiotika i fitoterapije i pruži podršku ljekarima pedijatrima u očuvanju zdravlja naših majki i djece.

Budući da u 2019. godini puni 60 godina postojanja, Ewopharma se odlučila za kreiranje novog korporativnog izgleda. Promjene odražavaju pažljiv i savremeni razvoj, te je novi korporativni dizajn u skladu sa rastućom ulogom Ewopharme kao pouzdanog partnera u okviru medicinskog marketinga i upravljanja OTC proizvodima na području srednje i istočne Evrope, te Švicarske - od pristupa tržištu do cjelokupne komercijalizacije.

"Naše znanje, fleksibilne strukture i pristup klijentima temelji su za dugoročnu saradnju koja donosi korist svim uključenim stranama. Aktivnosti kojima se bavimo osiguravaju pacijentima dostupnost lijekova naših poslovnih partnera, kao i OTC proizvoda velikom broju korisnika. Usmjerenost Ewopharme od početka rada je bilo uspostavljanje mostova prema farmaceutskim tržištima srednje i istočne Evrope. U periodu od 1959. godine dogodile su se mnoge promjene na ovim područjima – kako ekonomski, tako i politički – tokom kojeg je Ewopharma stekla razumijevanje i iskustvo rada, kao i ugledan položaj na tim tržištima", poručili su iz centralnog ureda kompanije koji se nalazi u Schaffhausenu u Švicarskoj.

Iz kompanije Ewopharma izražavaju zahvalnost svim predavačima i učesnicima ovogodišnje Akademije uz nadu da će ovaj događaj postati tradicionalni regionalni skup ljekara pedijatara i u budućnosti.

Za više informacija o kompaniji Ewopharma i njenim proizvodima, posjetite web stranicu www.ewopharma.ba.