Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mogli ste naglasiti da je na slici u članku prikazan stvarni BDP po državama. Čisto da ne pokušavamo povezati naslov s tom slikom.
Kad procitam to BDP, ucini mi se SDP. Nema sta Lagumdzija nam je obecao Zapadnu Njemacku 2010 godine, evo 2014 godine poslije mi imamo od Federacije Zapadnu Njemacku, a regularni SDP-ovi rektalni alpinisti Babun, Maja Arapovic, problemator, Brzi84 nama sugerisu da opet glasamo za Nermina Niksica i Zlatka Lagumdziju. Gdje cemo biti za naredne 4 godine, ako smo vec sada Zapadna Njemacka, posto su sve ispunili sto su obecali 2010 godine...
@biker Baš tako! ne može norvežanima BDP porasti za 50%, nego baš malim "ekonomijama"
Pa logicno je da ce najsiromasnije zemlje imati najveci rast, nece imati Amerika ili Njemacka ali zato ove bogate kad ostvare rast od 1% je milion puta vece nego ove sa po 10-15%!
Zlatko obecao Zapadnu Njemacku, cijelo vrijeme prakticirao Istocnu Njemacku, i eto vam sad, dobili ste ISTOCNU NJEMACKU. Kad dozvolite ljubitelju komunizma koji dolazi iz komunisticke porodice da vas vodi, dobijete sve sto ste trazili, ukljucujuci rezultate.
@dijasporac Brini za koga ces glasat u Svedskoj, Njemackoj ili gdje vec jesi. Valjda mi bolje znamo za koga cemo glasat ovdje.
Neko je pogrijesio sa mapom, bosna je ofarbana, a trebala bi biti providna, bez cak i bijele boje.
to je popis zemalja u kojima bdp raste........objavite popis zemalja u kojima će biti bdp u padu, da se i mi negdje vidimo...............
Koji je Dzeko?
Ovo nije lista, nego mapa! Makao nije zemlja (država), nego kineska pokrajina
U tekstu i ne pise da je drzava. To je dio Kine ali sa odvojenom upravom, kao i Hong Kong, tako su u principu kao odvojene drzave, ali samo formalno dio Kine. Pa kako su im odvojene ekonomije tako odvojeno racunaju i njihov rast.
ko zeli zaraditi koji dollar na netu neka pogleda ovo https://www.facebook.com/pages/Zarada-na-internetu/428403827260388
Kad Zlaja i Ronhila zakrkaju jos kredita MMF-a, pa ih krenu trositi na vile, jahte i bazene, ima da nam skoci BDP za 1000%.
Nista ljudi, put pod noge i prava u Sijera Leone.
mi smo debelo svratali na svim mapama
Kad pocnemo vaditi naftu i mi cemo se naci na ovoj listi, prije toga necemo! :D
opet obojeni chartovi?
kod nas ne raste jer narod ne zna sta je bdp a da zna ne bi mu bilo dobro.
Jel to R. Srpska crvenija od Federacije!?
Britanski eksperti na čelu sa premijerom Dejvidom Kamerunom mogu doći u Bosnu i staviti glavu međunožje bilo kojem kuratom Bosancu. Ove njihove procjene nama i našim novčanicima ništa ne znače jer mi smo eksperti sive ekonomije. Siva ekonomija, siva zona ili neformalni sektor, je izraz koji u najširem smislu označava ekonomske aktivnosti nad kojima država nema odgovarajući nadzor, odnosno koje se nalaze na rubu zakona ili u tzv. "sivoj" zoni. U užem smislu se pod time podrazumijevaju "normalne" ekonomske aktivnosti vezane uz obične robe i usluge, a koje nisu zakonski prijavljene, npr. angažovanje radnika na crno, neplaćanje poreza prilikom kupoprodaja i sl.