{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvorena kompletna ponuda švicarske kompanije Alpiq AG

F
1.10.2010. u 15:05
0
0
Otvorena kompletna ponuda švicarske kompanije Alpiq AG
0
Otvorena kompletna ponuda švicarske kompanije Alpiq AG
U Elektroprivredi BiH danas je otvorena ponuda švicarske kompanije Alpiq AG za strateško partnerstvo u izgradnji bloka 7 u TE Tuzla, instalirane snage 450 MW.
Ponuda je otvorena u prisustvu članova Komisije EPBiH i predstavnika Alpiqa i konstatirano je da je ponuda kompletna.

Time su se stvorili uslovi da Stručni tim EPBiH do kraja 2010. godine detaljno pregleda i ocijeni ponudu Alpiqa, kao i da izvrši kvalitativnu analizu zadovoljenja osnovnih postavki za pregovore o partnerstvu koji su navedeni u tenderskoj dokumentaciji, kao i da otvori pregovore po pojedinim elementima ponude, koji će biti sastavni dio eventualnog ugovora o strateškom partnerstvu.

Ugovor bi trebao da sadrži osnovne principe za budući rad na usaglašavanju ugovora o dugoročnoj isporuci električne energije iz bloka 7 i ukoliko se usaglasi ugovor o strateškom partnerstvu Skupština EPBiH treba dati saglasnost na izbor strateškog partnera i za nastavak daljnjih pregovora.

Tek nakon dobijanja saglasnosti Skupštine EPBiH uslijedit će potpisivanje ugovora o strateškom partnerstvu, čime se stvaraju pretpostavke da se, na utvrđenim principima, u 2011/2012. godini nastave pregovori s Alpiqom oko usaglašavanja ugovora o dugoročnoj isporuci električne energije iz bloka 7.

Usaglašavanjem i potpisivanjem ugovora o dugoročnoj isporuci električne energije stvaraju se pretpostavke za donošenje odluke o izgradnji bloka 7 i sam početak izgradnje.

Ukoliko ne dođe do usaglašavanja ugovora o dugoročnoj isporuci električne energije s ponuđačem Alpiq AG i time do prekida pregovora, svaka strana snosi troškove svog angažovanja u periodu 2011/2012. godina i nema nikakavih dodatnih potraživanja.

Na ovaj način EPBiH ne bi izgubio na investicionom tempu jer će paralelno raditi sve neophodne pripremne poslove u cilju realizacije izgradnje bloka 7 u TE Tuzla, ali bi bila suočena sa samostalnim zatvaranjem finansijske konstrukcije, saopćeno je iz Službe za komunikacije Elektroprivrede BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: