ASA Auto zadovoljna rezultatima
0

Olovčić: Ponosni smo partneri bh. reprezentacije

Sarajevo-x.com
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Kompanija ASA Auto u Sarajevu zadovoljna je poslovnim rezultatima u prvih šest mjeseci ove godine i namjerava u narednom periodu nastaviti politiku koja će ishoditi još većim zadovoljstvom klijenata, rečeno je danas na pres-konferenciji ove kompanije.

ASA Auto putnički program za prvo polugodište 2011. u ukupnom tržištu vozila Bosne i Hercegovine iznosi 41,36 posto. Sa ovim rezultatima ASA Auto potvrđuje svoju lidersku poziciju kada je u pitanju prodaja novih putničkih automobila. Za prvih šest mjeseci ova kompanija bilježi količinski rast putničkih automobila za 20,33 posto, odnosno rast tržišnog učešća u odnosu na isti period prošle godine za 0,7 posto, saopćeno je na današnjoj pres-konferenciji.

Prodaja privrednih vozila ASA Auta bilježi rast od 17,5 posto, te zauzima 34,12 posto datog tržišta BiH.

"U ovoj godini bilježimo izuzetan rast profitabilnosti i tržišnog učešća. Ovi rezultati su pokazatelji naše predanosti poslu kojim se bavimo", istakao je Senad Olovčić direktor ASA Auta, na današnoj konferenciji za novinare održanoj u Upravnoj zgradi ASA grupacije.

"I dalje ćemo nastaviti istim tempom, našu ponudu smo obogatili novim uslugama i pogodnostima. Nudimo četverogodišnju garanciju za modele Audija i Volkswagen PKW, a radimo i na sinergijskoj vezi sa ASA grupacijom u kojoj nudimo vozila kroz zajedničke pakete", dodao je Olovčić.

U ASA grupaciji se radi na povezivanju usluga kroz prodajni, finansijski i uslužni segment. Na ovaj način kupac je u prilici na jednom mjesu dobiti uslugu osiguranja, leasinga, kreditiranja i kupovine automobila.

Tržišno učešće u ukupnom tržištu BiH za putničke automobile januar/juni 2011: Škoda 18,93, Volkswagen PKW 17,66%, Audi 3,48%, Seat 1,02%, Porsche 0,28%; za tržište privrednih vozila BiH Volkswagen NFZ 29,76%, Škoda NFZ 4,36%.

Pored prikazanih rezultata poslovanja za prvo polugodište 2011. u ASA Autu su najavili i potpisivanje sponzorskog ugovora sa Fudbalskim savezom BiH. Ovom saradnjom ASA Auto će postati partner fudbalske A reprezentacije.

"Jako smo ponosni što možemo postati partneri reprezentacije. Za nas je važna činjenica da se radi o talentovanom i mladom timu koji doprinosi promociji i razvoju bh. sporta. Kao društveno odgovorna kompanija shvatamo važnost ulaganja u društvenu zajednicu, i u brojne kulturne ali i sportske manifestacije", zaključuje Olovčić.