|

Održana promocija Uredničkog tima Fraud Foruma i Fraud Info magazina

Održana promocija Uredničkog tima Fraud Foruma i Fraud Info magazina
41
A. P.
3.12.2019. u 16:51
1
komentara
41

dijeljenja
Održana promocija Uredničkog tima Fraud Foruma i Fraud Info magazina Urednički tim Fraud Forum
Udruženje profesionalnih rizik menadžera u BiH (UPRMBiH) je u sarajevskom hotelu Europa upriličilo svečanu promociju 18 članova Uredničkog tima Foruma za prevare (Fraud Forum) i Fraud Info magazina.
Događaju je prisustvovalo 40 učesnika iz bankarskog i finansijskog sektora uključujući predstavnike lokalnih i međunarodnih banaka, regulatora, kao i međunarodnih donatora. Ova promocija je realizirana uz podršku Evropskog fonda za za Jugoistočnu Evropu (EFSE DF) koji je partner Udruženja od njegovog osnivanja.

Amar Brkan, sekretar UPRMBiH Amar Brkan, sekretar UPRMBiH


"Udruženje profesionalnih rizik menadžera u BiH je uspostavilo Forum za prevare (Fraud Forum) u 2016. godini sa ciljem razvoja adekvatnih sistema zaštite od rizika prevara. Kroz svoj rad Forum je fokusiran na praćenje zakonskih i ekonomskih promjena na tržištu koje mogu utjecati na redovno poslovanje finansijskog poslovanja, kao i predlaganje mjera prevencije i unapređenja sistema zaštita od rizika prevara. U sklopu ovih aktivnosti članovi Foruma su pripremili četiri izdanja informativno-edukativnog časopisa “Fraud Info” koji za cilj ima da kroz različite aktuelne teme omogući svim finansijskim institucijama da budu informisane o trenutnoj situaciji i ključnim problemima u oblasti prevara te mjerama prevencije. Sve ovo je direktno vezanu za misiju i viziju našeg Udruženja koje nastoji da kroz ove i slične aktivnosti dodatno ojača kulturu upravljanja rizicima, uspostavi najbolje prakse zaštite finansijskog sektora od mogućih recesijskih šokova i time ojača indikatore njegove stabilnosti“, rekao je u svom obraćanju Amir Softić, predsjednik UPRMBiH i Član Uprave Sparkasse Bank.

Amir Softi, član Uprave Sparkasse Bank i predsjednik UPRMBiH Amir Softi, član Uprave Sparkasse Bank i predsjednik UPRMBiH


Udruženje profesionalnih rizik menadžera u BiH je osnovano 2013. godine od strane 17 volontera, primarno TOP menadžera za rizike i finansije iz bankarskog sektora BiH. Danas okuplja 25 institucionalna člana, uključujući banke, leasing i osiguravajuće kuće i mikrokreditne organizacije te 130 profesionalnih članova. Udruženje radi na promociji najviših standarda u struci upravljanja rizicima, edukaciji i certifikaciji rizik menadžera te aktivno učestvuje u stručnom dijalogu sa zakonodavcem na kreiranju i usklađivanju zakonskog okvira sa EU regulativama.

Fraud Forum Fraud Forum


"Naše udruženje će i u narednoj godini nastaviti sa organizacijom ovakvih i sličnih aktivnosti kako bi na adekvatan način pripremili aktere finansijskog sektora BiH za predstojeće zahtjeve međunarodnih regulatora te osigurali njihovu uspješnu implementaciju na lokalnom nivou. Ono što posebno želimo najaviti je drugu Regionalnu risk menadžment konferenciju koju će naše Udruženje organizovati 28-29.01.2020. godine u Sarajevu. Cilj ove konferencije je da na jednom mjestu okupi predstavnike lokalnog i regionalnog bankarskog i finansijskog sektora kao i predstavnike EU regulatornih tijela i svjetskih poznatih rejting agencija oko trenutno najaktuelnijih tema na bh.bankarskom i finansijskom tržištu", izjavio je Amar Brkan, Generalni Sekretar UPRMBiH.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...