{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Od Hypo banke u BiH nisu tražene informacije o klijentima ili poslovanju

F
18.8.2010. u 13:40
0
0
Od Hypo banke u BiH nisu tražene informacije o klijentima ili poslovanju
0
Od Hypo banke u BiH nisu tražene informacije o klijentima ili poslovanju
Hypo Alpe-Adria Banka a.d. Banja Luka do danas nije dobila nijednu informaciju o tome da su ova banka u BiH ili njeni klijenti na bilo koji način povezani s istragom koja se provodi u Austriji, tvrdi direktor Banke Samuel Vlčan.
On navodi da Hypo Banka na ovim prostorima “sasvim normalno” posluje i podržao je istragu koja se provodi nakon privođenja bivšeg čelnika Hypo Alpe-Adria banke Kulterera, jer je to u najboljem interesu daljnjeg rada ove banke.

Vlčan je na pres-konferenciji u Banjoj Luci potvrdio da Banka ostaje da posluje u BiH i to, kako kaže, još jače usmjerena na kreditnu podršku stanovništvu i malim i srednjim preduzećima kroz kreditnu liniju od 40 miliona KM do kraja godine.

Precizirao je i da su obavili razgovore s nadležnim institucijama u bankarskom sektoru u BiH, Agencije za osiguranje depozita BiH, Centralne banke i Agencije za bankarstvo RS-a, te da su i oni potvrdili da Hypo banka u BiH posluje u skladu s propisanim standardima, te da dovođenje ove banke u BiH s istragama koje se vode protiv bivše uprave banke predstavljaju pokušaj da se zastraše klijenti banke.

Najavio je i da će Austrija u narednim mjesecima uložiti u Hypo Alpe-Adria-Banku a.d. Banja Luka i Hypo Alpe-Adria-bank a.d. Mostar dodatnih 200 miliona KM.

Vlčan tvrdi i da posljednjih dana nije zabilježeno povlačenje depozita građana nakon afere s Hypo bankom u Austriji, dodajući da je samo u julu štednja građana porasla za dva miliona KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: