|

Objavljene cijene ski karata na Jahorini, dnevne poskupjele za 5, a sezonske za 100 KM

Objavljene cijene ski karata na Jahorini, dnevne poskupjele za 5, a sezonske za 100 KM
36
A. P.
7.9.2019. u 21:57
109
komentara
36

dijeljenja
Objavljene cijene ski karata na Jahorini, dnevne poskupjele za 5, a sezonske za 100 KM Jahorina (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Olimpijski centar Jahorina već je objavio cijene pojedinačnih ski karata za narednu zimsku sezonu, a ljubitelji skijanja ove će godine za uživanje na snijegu morati izdvojiti više novca.
Stalna ulaganja u infrastrukturu i izgradnja novih sadržaja rezultirala su i većim cijenama pojedinačnih ski karata za 2019/2020. godinu pa je tako dnevna karta na vrhuncu sezone u odnosu na prošlu godinu skuplja za 5 KM i iznosi 55 KM za odrasle, a 45 KM za djecu.

Panoramska vožnja odrasle skijaše koštat će 15 KM, dok je karta za korištenje noćne staze na vrhuncu sezone za odrasle 50, a za djecu 40 KM.

Sezonska karta skuplja za 100 KMOdraslima se smatraju osobe koje imaju punih 12 godina, a u kategoriji djece su osobe od 6 do 11 godina. Mlađi imaju pravo na besplatno skijanje u pratnji jedne odrasle osobe.

Karta za pojedinačnu vožnju žičarom se može iskoristiti na žičari Poljice i Gondoli bez skijaške opreme.Sezonska karta za period ponedjeljak-petak skuplja je za 100 KM i iznosi 600 KM, a za sve dane je 950 KM, što je poskupljenje od 50 KM.

Sedmodnevna karta je 250 KM i za 13 KM je skuplja u odnosu na prethodnu godinu.

Sezona počinje 12. decembraNa Jahorini su predviđeni popusti za vlasnike prošlogodišnjih sezonski ski-pasova, za studente koji imaju kartice EYCA i ISIC, vlasnike ISIA licence (Međunarodne asocijacije profesionalnih učitelja skijanja), kao i za organizovane grupe i kupovinu karata za vrijeme promo vikenda i obilježavanja World Snow Daya 19. januara.

Predsezona na ovoj olimpijskoj planini počinje 11. novembra, a srednja skijaška sezona svečano će početi 12. decembra. Vrhunac sezone je od 21. decembra pa sve do 14. januara, kao i od 13. do 23. februara kada najviše posjetilaca pohodi Jahorinu.

Gondola od 30. novembraA dok ne dođe vrijeme snijega i skijanja, najatraktivniji sadržaj na ovoj planini svakako je alpine coaster, jedan od najdužih u Evropi, sa 70 sanki koje se s vrha planine spuštaju 2,5 km, dok najmlađi najviše uživaju u tubingu. Na Jahorini grade i gondolu dužu od 1.000 metara sa 36 kabina, čije je veliko otvaranje najavljeno za 30. novembar, a izgradili su i tri nove staze i postavili vjetroustave.

Kako navode, u planu im je i osvjetljenje staza Poljice i Šator, ski vrtića i jezera na vrhu planine, kao i gradnja restorana na izlazu šestosjeda Poljice te druga unapređenja.

Prošla sezona najbolja u historijiOlimpijski centar Jahorina ranije je objavio da ulažu veliki napor da ova planina živi 365 dana u godini, a broj skijaša na Jahorini u prošloj sezoni porastao je za 225 posto.

Bila je to najuspješnija zimska sezona u historiji ovog olimpijskog centra, a ostvaren je promet od 7,8 miliona KM. Broj vožnji dostigao je gotovo dva miliona, a indirektni prihod od skijališta bio je 125 miliona KM.
Prijavi grešku


Komentari (109)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...