Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Firme koje ne mogu placati svoje obaveze, plate radnicima, obaveze prema drzavi i sl. u normalnim drzavama idu u stecaj, i prinudnu naplatu dugovanja prema radnicima itd. Ali ove majmune stiti vlast pa je bolje reprogramirati...
koja ubleha..ovo je sve urađeno da bi se udovoljilo radončiću, da bi se spomenuli selimovići..na spisku Pivara jeste najveći reprogram zatražila, ali ona se jedina i bavi proizvodnjom i uvozom od ovih dužnika..ostalo sve komerci koji čekaju najbolji trenutak da uzmu što veću lovu..osim toga jedna je od rijetkih koji redovno izmiruje obaveze.. SBB - ubleha
A jeli u ovaj spisak i oni sto su Neregistrovani ili kako volimo reci rade na crno pod plastom pozanstava u opcini i u poreskoj upravama..
Nije toliki problem odobravanje reprograma i obrocne otplate poreznog duga, iako firma mora ispunjavati stroge kriterije da bi joj se to odobrilo. Problem je sto se protiv onih koji prestanu placati ne provodi izvrsni postupak prinudne naplate. Naravno, uz aminovanje UIO. Samo jos jedan nacin pljackanja drzave i gradjana od strane mafijasa koji drze vlast.