Elektroprivreda BiH
0

Novi posao domaćim kompanijama

Sarajevo-x.com
Elektroprivreda: Posao vrijedan 1,5 miliona KM
Elektroprivreda: Posao vrijedan 1,5 miliona KM
Konzorcij kojeg čine kompanije ELCOM i Deling iz Tuzle pobjednik je tendera, provedenog po međunarodnim otvorenim postupkom, za rekonstrukciju hidraulične i elektro instalacije na kombinovanom odlagaču-utovarivaču sistema B u TE "Tuzla“.

Ugovor o ovom poslu, vrijednom 1,5 miliona KM, potpisali su generalni direktor EPBiH Amer Jerlagić i direktor ELCOM-a, lidera konzorcija, Džemo Mustafić. Obojica su istakli važnost ovog ugovora.

"Dva su razloga za naše zadovoljstvo. Prvi je što će, nakon završetka poslova po ugovoru, značajno biti povećana pogonska spremnost TE 'Tuzla' i drugi, ništa manje značajan razlog je zadovoljstvo što su još jedan posao dobile domaće kompanije sa kojima smo i do sada uspješno sarađivali. Što više poslova za domaće kompanije jedan je od ciljeva poslovne politike Elektroprivrede BiH, istakao je Amer Jerlagić, generalni direktor EPBiH.

"Ovo nije prvi posao koji radimo za EPBiH, nadam se niti posljednji, a za naše firme je značajan kako sa aspekta usposlenosti naših kapaciteta tako, što je u ovom trenutku možda i važnije, i za jačanje naših referenci što nam omogućava proboj i na treća tržišta", naglasio je, prilikom potpisivanja ugovora, Džemo Mustafić, direktor ELCOM-a, saopšteno je iz Elektroprivrede BiH.