12 godina uspješnog poslovanja
0

FOTO / Novi pogon fabrike "Ovako" upošljavat će još 200 radnika

FENA
Povodom obilježavanja dvanaest godina uspješnog poslovanja, u krugu fabrike Mesne industrije “Ovako”, organizirano je prigodno rođendansko slavlje. Druženju su prisustvovali svi uposlenici M.I. Ovako sa porodicama, poslovni partneri, te mnogobrojni prijatelji kompanije. Prilika je iskorištena i za najavu izgradnje novog proizvodnog pogona, a čast svečanog otkrivanja kamena temeljca pripala je načelniku Općine Hadžići, Hamdi Ejuboviću.

“Čast nam je što na području Općine Hadžići imamo jednu ovako uspješnu bh. kompaniju i veliko mi je zadovoljstvo, zajedno sa menadžmentom M.I. Ovako, postaviti kamen temeljac za novi proizvodni pogon koji će upošljavati još dvije stotine radnika”, rekao je Hamdo Ejubović, načelnik Općine Hadžići.

Prisutnima se obratio i direktor M.I. Ovako, Mušan Mutevelić, koji je izrazio želju da ovakva druženja postanu tradicija.

“Veoma sam sretan i zahvalan zbog velikog broja prijatelja koji su svojim prisustvom uveličali ovo naše slavlje. Sljedeći korak M.I. Ovako je izgradnja novog pogona proizvodnje koji će uduplati naše proizvodne kapacitete, te omogućiti da zadržimo postojeću lidersku poziciju u mesnoprerađivačkoj industriji BiH”, kazao je Mušan Mutevelić.
Druženje je završilo u pozitivnoj atmosferi, fudbalskom utakmicom “Brovis” - “Ovako” gdje su snage odmjerili uposlenici sestrinskih firmi u sklopu Akova grupacije.