{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novi gubici banjalučke Fabrike duvana

F
2.3.2013. u 16:25
0
0
Novi gubici banjalučke Fabrike duvana
0
Novi gubici banjalučke Fabrike duvana
Banjalučka Fabrika duvana prošlu godinu završila je s novim finansijskim minusom od 2,6 miliona, što je dodatno uvećalo akumulirani gubitak od oko 10 miliona KM, a koji je odavno prešao vrijednost ukupnog kapitala tog preduzeća.
Podaci u godišnjem finansijskom izvještaju za 2012. godinu pokazuju da Fabrika ima kratkoročne finansijske milionske obaveze prema dobavljačima, obaveze za plaće i naknade radnicima, dok samo po osnovu poreza na dodanu vrijednost duguje 3,3 miliona KM.

Jedina fabrika duvana u RS-u ima kratkoročna potraživanja od kupaca u RS-u, ali i milionska od kupaca u inostranstvu, navodi se u ovom dokumentu.

I pored najava, još nije ponuđeno rješenje koje bi spasilo od potpunog propadanja ovo preduzeća koje zapošljava 260 radnika, a koji su već duži period izloženi strahovanjima zbog neizvjesne sudbine fabrike.

Radnici su sva očekivanja usmjerili u pregovore većinskog vlasnika, laktaškog preduzeća Antonić Trade i Nebojše Antonića s predstavnicima 'Bulgartabaka iz Sofije, koji su najavili da žele da prošire svoje kapacitete i proizvodnju koja je uglavnom orjentirana na izvoz.

Izvršene su neophodne procjene i sagledano stanje proizvodnih kapaciteta i objekata u Fabrici duvana, ali, iako je kraj februar najavljivan kao rok za postizanje dogovora, do toga još nije došlo.

Predstavnici Saveza udrženja malih akcionara RS-a ranije su optuživali većinskog vlasnika Fabrike duvana Nebojšu Antonić da je kroz svoju firmu Antonić Tdrade nagomilao potraživanja prema banjalučkom preduzeću u iznosu većem od 7,5 miliona KM.

Tvrde da je Fabrika duvana, nakon što ju je preuzeo Antonić Trade kroz privatizaciju 2006. godine, konstantno poslovala s gubitkom.

Međutim, te optužbe Antonić je odbacio kao netačne.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: