Komentari (140)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Trebaju projekti sirom Bosne i Hercegovine! Podrzavam ovo, jer je 90% projekata u Sarajevu
ma ja, kao onaj nekadašnji političar što na račun države profitira sa ovim prevarama
@elbi promijeniće se al u curcu, kasno je sad ba Sarajevo = Foča
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Hajmo se preseliti u Gorazde.
Bravo Azeme Bujak.
ovo se zove grehota! da se pašnjaci prekrivaju sa solarnim pločama? Pa to razumijem da je primjereno za pustinje, ali u BiH gdje je bogatstvo svakakog rastinja i vode je najveća glupost i pranje para! Vratimo se ovcamama i govedeima što nam je tradicija!
Medi katastrofa,objavljuju ko im plati vise ..
Vise ne mogu da slusam ove lazi o gorazdu.Nikad prljavije nikad vise korupcije,pacijenti u bplnici moraju kupovati inekcije gaze i zavoje,doktori korumpirani, u polici korupcija sud privatizovan tuzilastvo katastrofa javne nabavke zaposljavanje sve korupcija.Plate kod tajkuna 400 b.m. Dzamije pune licemjera,kockarnice puna zena i djece,stranke vode udbaski dousnuci i komunisti itd.................
bravo momci iz gorazda! ugledajte se svi iz svih bh gradova na gorazde sram vas bilo.
Samo neka se gradi, nije vazno gdje
Aferim!!!
Solarna energija ti dodje presipanje iz supljeg u prazno, od te tehnike korist imaju samo oni koji proizvode i prodaju.
Imaju i oni što postavljaju, ja radim za Austrijsku firmu, 5000 e zaradim kao "fizički" radnik (postavljanje, montiranje, dodaj) , a "majstor" izađe gotovo duplo više. Koliko oni iznad zarađuju, to je priča za sebe kada radnik zaradi ovako... Uglavnom ovo je unosan posao koji tek počinje što se tiče nas. Sad je materijal skup, i sami paneli su skupi da bi moglo proći kod nas, ali za par godina vjerujem da će to biti jeftinije.. Pitanje je samo ko će se do tad razviti, vjerovatno ovi što sada počinju raditi, ili što su prije 2,3 godine počeli nešto raditi na tome... Uopšte nije teško raditi s tim, i sama izrada panela i postavljanje, ali kao što sam napisao sve je to skupo za nas..
Kakvih crnih 5000 eura mjesecno pobogu si brate. Ja kao inzenjer informatike u austriji zaradjujem ispod 1800 euro.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Grad je zapusten, korov i korozija gdje god da pogledas, prepune kante za smece koje lutalice raznose, otpad se baca drito u Drinu, itd...
Samo vizionarski i neustrasivo, Gorazde!!
@Preporod_Bosnjaka Apsolutno! I dolikuje tako Gorazdanima.
Ovo se desi kada cijeli grad sazna i skonta da nema vise vremena sadake.... pocne raditi odmah svima lakse. Nadam se da ce i Sarajevo, Tuzla, i ostali veci gradovi skontati, mi smo postali Sadakistan od kad je se prestalo pucati. Sarajlija sam, ali sto jest jest.
Mozete vi pisati sta hocete, ali jedno je cinjenica: ovaj grad je do prije 5 godina bio na rubu izdisaja, kao i ostatak Istocne Bosne. Bio na meti u ratu, kao i Zepa i Srebrenica, a sad se oporavlja velikom brzinom. Nigdje nije idealno u ovoj drzavi, ali ovo je svakako za pohvale. Nek rade ljudi, nek se oporavljaju. Necemo jos uvijek zivjeti po starom, rat nas je unistio i 20 godina nemamo napretka. Neka, i treba da se gradi i radi. Podrska!
Pozitivna vijest ,prosto ne mogu da vjerujem
Jako pozitivna,.. glupi narod će ovim investitorima plaćati kwh po 0,80 KM. U Njemačkoj je cijena struje za domaćinstva 6 puta skuplja nego na berzi samo zbog subvencija za ova sranja koja prave bogataši da i ono malo crkavice izvuku iz džepova naroda.
Da li ste svjesni po kojoj cijeni gosp. Bujak prodaje ovako proizvedenu električnu energiju Elektroprivredi? Mislite da to on radi radi "čiste" energije? Mislite da ima dobar nijjet? Hajde, to samo Bog zna, ali očito niste svjesni kako je ovo unosan biznis. Dignete kredit, napravite par ovakvih i Elektroprivreda vam plaća oko 800 KM po megavatu, ilitiga 10 puta više nego što bi se platilo za hidroenergiju ili energiju proizvedeno na ugljen, jer je Uredba u kojoj je to uređeno apsolutno retardirana. Uglavnom, isplati vam se za čas. Balite nad Goraždom i uopšteno tim kantonom, a ne znate da se blokira izgradnja hidroelektrane u Ustikolini koja bi donijela jedno 100 puta više (jeftinije) energije, posla i profita. Blokira se zarad "turizma". Turizam u Goraždu, hahahahah. Ali se zato zvoni na sva zvona o ovim naizgled dobrotvorima i unaprjeđivačima društva.
Ne znam zasto ovoliki minusi kad je sve napisano kako treba. Od solarnih panela korist imaju samo proizvodjaci i prodavaci, onaj ko misli da ce imati jeftinu struju se vara, treba uloziti dobru sumu novca i cekati kad ce sunce ugrijati, kad ti struja najvise treba a to je zimi ne mozes je imati jer su paneli pod snijegom ili je imas u nodovoljnoj kolicini jer paneli nemaju dovoljno svjetlosti, taman kad paneli proizvedu dovoljno struje da mogu pokriti ulozeni novac vrijeme je da se mjenjaju jer su od ekstremnih uslova od +30 -15 ispucali, nemaju dovoljnu propusnost svjetlosti, istrosene baterije i sl. da ne govorimo o rizicima kao sto su grad koji moze unistiti panele prije otplate, ta tehnologija za nase vremenske uslove je presipanje iz supljeg u prazno.
Pa naravno se blokira hidroelektrana!! Bas to ima smisla. Covjece!! Kao prvo bi se promjenila klima u dolini i regionu! Kao drugo bas onda nebi turizam imao sanse. Solarna energija je odlicna alternativa i cjene struje ne skacu jer je nase trziste struje po drugacijem sistemu nego EU. Plus se pare vrte u regionu jer su domace firme na startu. Kontas?? A da covjek nije karitas se podrazmjeva. Gorazde je sa sebe pronaslo put ekonomskog razvoja i niko ga nece zaustaviti. Samo za pohvalu. Noje svala relevantna banka u bih dzabe otvorila filijalu u gz. Mir sa vama.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Goražde, svaka čast! Ljude koji ovo rade za svoj grad TREBA POD HITNO POSTAVITI NA ČELO DRŽAVE. Ovi koji su nam sada na čelu NISU NI ZA ŠTA. SLUŠAM KONAKOVIĆA ,,VLAST,, HAHAHAHA NOVAC SE SABIRE OD NARODA OD SIROTINJE A ETO ZAPALO GA DA GA ON RASPOREĐUJE, NA NAŠU ŽALOST, I PRI TOM NE PREZA DA IZJAVI SLJEDEĆE: ,,NA NJEGOVU ODLUKU O PROMJENAMA U ZDRAVSTVU GA UOPŠTE NE INTERESUJU MIŠLJENJA I KOMENTARI NARODA,, JA SLUŠALA SVOJIM UŠIMA. MI TREBA DA IZAĐEMO GOSPODINE KONAKOVIĆ NA ULICU, ALI DA IMAMO PAMETI, I DA SE NE VRAĆAMO KUĆI DOK VAS NE SKINEMO SA TE FUNKCIJE. PRVO: NA SILU DA NAM STAVLJATE RUKE U NAŠE DŽEPOVE I DA NA SILU KUPUJEMO KUPONE ZA PREVOZ DAKLE DA SIROTINJA NADOKNATI ONO ŠTO SU DIREKTORI I RADNICI GRASA POKRALI. VI NE HAJETE ZA TO ŠTO JA SVOIM AUTOMOBILOM DOLAZIM NA POSAO I ŠTO UMJESTO DA KUPIM KUPOM JA NATOČIM ZA TAJ IZNOS GORIVO, NE VI TO PRAVO MENI NA SILU UZIMATE A SADA NEKAKVE PROMJENE VI KOJI NEMAE POJMA ČAK NI O ONOME ZA ŠTA IMATE NEKAKAV PAPIR DA STE ZAVRŠILI.
@el-mehdi baš simpatično, tvoja majka i ja nosimo isto ime. A ime drolja nose samo posebne osobe, tvoja majka i ja. Srdačan pozdrav.