Uz simboličan poklon
312

NLB Banka Sarajevo povodom Međunarodnog dana žena "plete" zajedništvo koje će trajati

NLB Banka povodom Dana žena
NLB Banka povodom Dana žena
Jučer je obilježen Međunarodni dan žena, 8. mart, dan prisjećanja ženske borbe za jednakost i prava. Tim povodom, NLB Banka Sarajevo proslavila je ovaj dan sa svojim uposlenicama, poklonivši im simboličan poklon - broš, pletenu ružu sa posebnim značenjem.

Ručni rad, pletene ruže isplele su vješte ruke članica udruženja UdruŽene, čija je misija da kroz kreativni rad osnaži žene u Bosni i Hercegovini, posebno žene u potrebi, omogućivši im da iskoriste tradicionalne vještine i znanja.

NLB Banka povodom Dana žena
NLB Banka povodom Dana žena

"Mi u NLB-u smatramo da je svijet koji je vođen srcem, svijet pun prilika. Naš svijet je mnogo ljepši kada stojimo jedna uz drugu i suosjećajno kreiramo nove prilike za sve. Ponosimo se svojom posvećenošću u promicanju jednakosti i podrške ženama u svim sferama života. Upravo zbog toga, vođeni srcem, odlučili smo podrškom ženskom poduzetništvu - udruženju UdruŽene obradovati i naše uposlenice simboličnim poklonom. Uvijek ističemo važnost ovog praznika, u koji je utkana svaka borba za jednakost i ravnopravnost, svaki pojedinačan glas koji je zaista važan. Želimo da dame u našem kolektivu uvijek slave svoju snagu i svoje ambicije, jer samo tako snažne i svoje možemo biti primjer drugim ženama da naprave korak više, dalje i snažnije", izjavila je Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke Sarajevo.

NLB Banka povodom Dana žena
NLB Banka povodom Dana žena

"Pletilje UdruŽenih, koje je stopostotno žensko udruženje, godišnje ispletu i izvezu više od 30.000 ručno rađenih modnih artikala od prirodnih materijala. NLB Banka Sarajevo je jedna od rijetkih finansijskih institucija u regiji koja podržava žensko poduzetništvo i udruženja kao što je naše. Sretni smo što uz podršku NLB Banke možemo donijeti pozitivne promjene u društvu koje ostavljamo našim potomcima. Održivost, ekološka osviještenost i rodna ravnopravnost su vrijednosti koje dijelimo i koje smatramo da treba da budu vodilje za bolju budućnost'', rekla je Nadira Škaljić Mingasson, osnivačica i predsjednica udruženja UdruŽene.

NLB Banka povodom Dana žena
NLB Banka povodom Dana žena

Važan dio misije NLB Banke je unapređenje kvaliteta života u zajednici u kojoj živimo i radimo, a poboljšanje zajednice i poticanje ženskog poduzetništva su samo jedan dio ove misije. NLB Banka ističe i promovisanje vrijednosti koje u prvi plan stavljaju ljude, razvoj ljudskih potencijala i prosperiteta, kao i kontinuirano učenje i povjerenje, što je prepoznala i bh. javnost te je NLB Banka Sarajevo nedavno proglašena za trećeg najpoželjnijeg poslodavca u finansijskom sektoru u Bosni i Hercegovini za 2023. godinu.

Ovaj rezultat koji je smjestio NLB Banku među top tri najpoželjnija poslodavca potvrđuje kontinuitet ulaganja u organizacionu kulturu, te izgradnju radne okoline u kojoj se zaposlenici osjećaju prihvaćeno i u kojoj teže da ostvare odlične rezultate.

"Izuzetno mi je drago da je naš dobar odnos prema zaposlenicima ponovo prepoznat i sigurna sam da našim naporima na ovaj način stvaramo preduvjete za uspješne priče na ovim prostorima'', dodala je predsjednica Uprave NLB Banke Sarajevo.