|

Njemačke nagrade za namještaj iz BiH

Njemačke nagrade za namještaj iz BiH
0
F
FENA
7.12.2010. u 13:43
1
komentara
0

dijeljenja
Njemačke nagrade za namještaj iz BiH Foto: Ilustracija
Međunarodni žiri Sajma Koelnmesse i Njemačkog vijeća za dizajn, u kojem su poznati dizajneri i predstavnici dizajnerskih kuća, te predstavnici medija, dodijelio je nagradu za inovaciju (Interior Innovation Award) za četiri proizvoda bosanskohercegovačkih proizvođača namještaja, koji će nastupiti na sajmu u januaru 2011. godine.
Prema navodima iz Vanjskotrgovinske komore BiH, nagrade su dobile kompanije Rukotvorine iz Konjica i Artisan iz Tešnja, za svoje jedinstveno dizajnirane proizvode od punog drveta.

U konkurenciji za nagradu bile su kompanije širom svijeta iz raznih oblasti proizvodnje namještaja za kućanstvo i urede, kao i ostalih proizvoda za uređenje interijera.

Nagrađeni proizvodi bit će prikazani na posebnom dijelu Sajma, a najboljih petnaest bit će proglašeni kao ‘Interior Innovation Award - Best of best 2011’. Svečana ceremonija dodjele nagrada bit će održana 17. januara, dan uoči otvaranja Sajma.

U sklopu zajedničke postavke Bosne i Hercegovine, u organizaciji Vanjskotrgovinske komore BiH i partnera SIPPO i FIRMA Project, na Sajmu IMM u Kelnu će izlagati šest renomiranih proizvođača namještaja, i to: Arteco iz Tešnja, Ećo company iz Sarajeva, Nova forma iz Šamca, Krivaja 1884 iz Zavidovića, Rukotvorine iz Konjica, te Zedex iz Zenice.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...