Sajam IMM Cologne 2011.
0

Inside by Ećo među najboljim svjetskim proizvođačima namještaja

Sarajevo-x.com
Favori ugao
Nova kolekcija namještaja Inside by Ećo, koju potpisuje tim mladih dizajnera iz Sarajeva, bit će izložena među najboljim svjetskim izlagačima na sajmu IMM Cologne 2011, koji počinje 18. januara u Kelnu (Njemačka).

Na ovom sajmu, osim Ećo Companyja iz Sarajeva, Bosnu i Hercegovinu će predstavljati pet renomiranih proizvođača namještaja, koji će se naći među 1.300 izlagača iz cijelog svijeta. Njihovo prisustvo sajmu organizovano je uz pomoć Vanjskotrgovinske komore BiH (VTK BiH), Švicarskog programa za promociju uvoza (SIPPO), Agencije za promociju izvoza Bosne i Hercegovine (BHEPA), te zahvaljujući podršci FIRMA konzorcija.

Prepoznatljivost bh. dizajna na svjetskim platformama

Suad Ećo, direktor Ećo Company koja je započela inovativnu priču brenda Inside, pred odlazak na sajam u Keln nije skrivao zadovoljstvo izgledom nove kolekcije.

"Nekoliko posljednjih godina u studiju Ećo Company tim dizajnera i arhitekata radi na usavršavanju brenda Inside by Ećo. Fabrika namještaja je u proteklom periodu počela sa primjenom ISO standarda u proizvodnji, kako bi se vrhunski dizajn na kvalitetan način pretočio u kvalitetan, komforan i funkcionalan proizvod. Svaki pojedinačni komad namještaja je svojevrsno umjetničko djelo", izjavio je Ećo, posebno istakavši da je prepoznatljivost bh. dizajna na svjetskim platformama perspektiva razvoja koju Ećo Company slijedi i koju će u budućnosti zasigurno još više razvijati.

Ovogodišnji nastup na sajmu IMM Cologne 2011 upotpunjen je izuzetnim uspjehom bh. dizajna. Prof. Salih Teskeredžić osvojio je čak četiri nagrade "Interior Innovation Award - Winner 2011" i to za originalni dizajn namještaja rađen za kompanije "Artisan" i 'Rukotvorine' koji će biti izložen na takozvanom "Bulevaru inovacija" na Sajmu.

Poprište sklapanja dobrih poslova

Profesor Teskeredžić je istakao važnost IMM Cologne 2011, jer ima profil dizajn sajma, a i komercijalnog je karaktera, jer ga posjećuje veliki broj osoba iz branše i prilika je za sklapanje poslovnih ugovora. Teskeredžić se osvrnuo i na rad firme Inside by Ećo.

"Inside by Ećo odličan je primjer uspješne firme koja pridaje značaj poštovanju trendova i akceptiranju dizajna kao discipline. Oni su za nekoliko godina na ovim prostorima napravili izuzetno prepoznatljiv brend, a nadam se nakon ovog sajma da će biti prepoznatljivi i na širem prostoru", rekao je Teskeredžić.

Tako će Ećo Company, zajedno sa ostalim izlagačima iz BiH, pokušati nametnuti sopstveni stil i pravac uređenja enterijera u 2011. godini. Ekskluzivno će predstaviti novu Inside kolekciju koju odlikuje vrhunski kvalitet, originalnost i udobnost upakovana u tkanine certificirane prema Öko – Tex Standard 100, svjetski poznatom nezavisnom sistemu za testiranje i certificiranje tekstilnih proizvoda.

Organizatori sajma očekuju dolazak više od 120.000 posjetilaca iz Njemačke i inostranstva. Na sajmu će se susresti ponuđači i kupci sa svih značajnijih tržišta, a zahvaljujući izvrsnoj infrastrukturi, IMM Cologne će i ove godine biti poprište sklapanja dobrih poslova.