biznis
0

Na sajmu IMM u Kelnu BiH predstavlja šest proizvođača namještaja

FENA
U paviljonu Bosne i Hercegovine na sajmu IMM Cologne, koji će biti održan od 18. do 23. januara naredne godine u Kelnu, izlagat će šest bh. proizvođača namještaja: Arteco iz Tešnja, Rukotvorine iz Konjica, Zedex iz Zenice, Nova forma iz Šamca, Ećo company iz Sarajeva, te Kalea iz Ilijaša.

Prema navodima iz Vanjskotrgovinske komore BiH (VTKBiH), izlagači su odabrani kroz proces selekcije, pri čemu je osnovni cilj bio da se na zahtjevnom tržištu EU-a prezentira ono najbolje što BiH može ponuditi u smislu vlastitog dizajna namještaja, kvaliteta izrade i korištenja sirovine domaćeg porijekla.

Nastup bh. kompanija na sajmu IMM Cologne zajednički je projekt Vanjskotrgovinske komore BiH (Agencija za promociju izvoza BiH i Grupacija drvne industrije VTKBiH), Švicarskog programa za promociju uvoza u Evropsku uniju (SIPPO) i USAID-Sida FIRMA Projecta.

Projekt podrazumijeva i značajno subvencioniranje troškova nastupa bh. izlagača, a VTKBiH i SIPPO će kompanijama u programu omogućiti i učešće u obuci za sticanje certifikata "Menadžer prodaje".