|

Privrednici BiH na sajmu IMM u Kelnu

Privrednici BiH na sajmu IMM u Kelnu
0
S
Sarajevo-x.com
13.1.2011. u 10:32
0
komentara
0

dijeljenja
Privrednici BiH na sajmu IMM u Kelnu
Sve domaće kompanije koje su otvorile svoj štand na internet portalu www.eFair4u.com će imati priliku da se predstave na svjetskim sajmovima u toku 2011. Prvi u nizu je prestižni sajam IMM Cologne koji predstavlja najveću svjetsku izložbu industrije namještaja.
Na sajmu u Kelnu će svoje proizvode pokazati preko 1.150 izlagača, a najavljuje se i dolazak preko 120.000 posjetilaca iz Njemačke i inostranstva. Sajam IMM Cologne će se održati u periodu od 18. do 23. januara 2011.

Odlazak u Keln organizuje Vanjskotrgovinska komora BiH (VTK BiH) i Agencija za promociju izvoza Bosne i Hercegovine (BHEPA), te uz podršku FIRMA konzorcija, koji je rezultat saradnje USAID-Sida FIRMA projekta i njegovih domaćih partnera.


Na sajmu u Kelnu iz BiH će izlagati šest renomiranih bh. proizvođača namještaja, i to: Rukotvorine iz Konjica, Arteco iz Tešnja, Ećo Company iz Sarajeva, Nova Forma iz Šamca, Krivaja 1884 iz Zavidovića i Zedex iz Zenice.

U sklopu zajedničke postavke Bosne i Hercegovine, na Sajmu IMM će svi posjetioci imati priliku posjetiti i štand Virtuelnog sajma efair4u, putem kojeg će se moći predstaviti i sve firme iz BiH, a koje neće biti u mogućnosti izlagati na sajmu IMM u Kelnu.

"Ovo je jedinstvena prilika proizvođačima namještaja, ali i ostalim privrednim subjektima iz Bosne i Hercegovine, da predstave svoje poslovanje na jedinstven i nesvakidašnji način u potpunosti besplatno ili uz minimalne troškove. Na ovaj način im se pruža prilika da prošire svoje poslovanje van granica Bosne i Hercegovine. Cilj umrežavanja firmi putem eFair portala je približavanje mogućnosti investiranja i poslovanja sa kompanijama u Bosni i Hercegovini", izjavio je generalni direktor eFair4u BiH Sead Katana.


IMM Cologne je prvi u nizu svjetskih sajmova na kojima će privredni subjekti iz BiH imati mogućnost da budu predstavljeni putem www.efair4u.com. Ova prezentacija je usmjerena ne samo na privlačenje ulaganja iz zemalja EU, već i kao dobra osnova za veće prisustvo domaćih proizvoda na tržištu Njemačke i EU, kao i dobra prilika da se mnogobrojni posjetioci IMM Cologne sajma upoznaju sa BiH koristeći portal www.efair4u.com.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.