Privreda
0

Privrednici BiH na sajmu IMM u Kelnu

Sarajevo-x.com
Sve domaće kompanije koje su otvorile svoj štand na internet portalu <a href="http://www.efair4u.com/">www.eFair4u.com</a> će imati priliku da se predstave na svjetskim sajmovima u toku 2011. Prvi u nizu je prestižni sajam IMM Cologne koji predstavlja najveću svjetsku izložbu industrije namještaja.

Na sajmu u Kelnu će svoje proizvode pokazati preko 1.150 izlagača, a najavljuje se i dolazak preko 120.000 posjetilaca iz Njemačke i inostranstva. Sajam IMM Cologne će se održati u periodu od 18. do 23. januara 2011.

Odlazak u Keln organizuje Vanjskotrgovinska komora BiH (VTK BiH) i Agencija za promociju izvoza Bosne i Hercegovine (BHEPA), te uz podršku FIRMA konzorcija, koji je rezultat saradnje USAID-Sida FIRMA projekta i njegovih domaćih partnera.

Na sajmu u Kelnu iz BiH će izlagati šest renomiranih bh. proizvođača namještaja, i to: Rukotvorine iz Konjica, Arteco iz Tešnja, Ećo Company iz Sarajeva, Nova Forma iz Šamca, Krivaja 1884 iz Zavidovića i Zedex iz Zenice.

U sklopu zajedničke postavke Bosne i Hercegovine, na Sajmu IMM će svi posjetioci imati priliku posjetiti i štand Virtuelnog sajma efair4u, putem kojeg će se moći predstaviti i sve firme iz BiH, a koje neće biti u mogućnosti izlagati na sajmu IMM u Kelnu.

"Ovo je jedinstvena prilika proizvođačima namještaja, ali i ostalim privrednim subjektima iz Bosne i Hercegovine, da predstave svoje poslovanje na jedinstven i nesvakidašnji način u potpunosti besplatno ili uz minimalne troškove. Na ovaj način im se pruža prilika da prošire svoje poslovanje van granica Bosne i Hercegovine. Cilj umrežavanja firmi putem eFair portala je približavanje mogućnosti investiranja i poslovanja sa kompanijama u Bosni i Hercegovini", izjavio je generalni direktor eFair4u BiH Sead Katana.

IMM Cologne je prvi u nizu svjetskih sajmova na kojima će privredni subjekti iz BiH imati mogućnost da budu predstavljeni putem www.efair4u.com. Ova prezentacija je usmjerena ne samo na privlačenje ulaganja iz zemalja EU, već i kao dobra osnova za veće prisustvo domaćih proizvoda na tržištu Njemačke i EU, kao i dobra prilika da se mnogobrojni posjetioci IMM Cologne sajma upoznaju sa BiH koristeći portal www.efair4u.com.