Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Doće ubrzo trenutak kada se više ovako neće moći, a prejako je to što US štampa svaki mjesec 40 milijardi dolara....sve dok ne smanje nezaposlenost na 5 % što u budućnosti znači inflacija i skuplji proizvodi (cca 9 mejseci) US ima nezaposlenost oko 7 % i porez od 25 % otprilike Mi imamo nezaposlenost 55 % Imamo 80 % poreze tako da od moje plate koja je bruto : 2.200.00 KM na poreze, doprinose i ostale namete država mi uzme 956 KM a meni ostane 1.300 KM i onda mi na svkom kraku uzimaju jos PDV a to je 17 % M A M U V A M J E B E M ! Ima da vas Z A P A L I M O! E, ja znam bolje od ove drzave sta cu sa svojim parama....ne zelim da dajem svoje pare ovim lopovima. Sve nas kradu, pa dokle braco i sestre, DOKLEEEEEE Račun je jednostavan, ne želim da plačam porez i tačka i treba sve raditi da se izbjegne porez
@@mufljuz ...codename \"monsanto\"...
Svrha nakupljanja bogatstva u sve manje ruku je sto vece koncentrisanje moci kako bi elita lakse upravljala masama. Citav projekat tzv. Globalizacije ima upravo to za cilj - centralizaciju moci na elitu otimanjem od srednje klase. Srednju klasu za sad uspjesno unistavaju kako u Evropi tako i u SADu, sve pod izgovorom recesije(citaj nove Velike depresije). Druga prica (ali povezana s ekonomskom) jeste neodrzivost ovolikog broja ljudi na planeti s ovolikom potrosnjom neobnovljivih resursa na Zemlji. Elite, umjesto da educiraju i dizu svijest masama, po starom receptu iza kulisa kuhaju stvaranje sukoba, osiromasivanje, trovanje i stvaranje robova kontrolisanjem hrane kroz GMO projekat, mutnim radnjama oko ukrstanja virusa gripe (Meksicka gripa)... Umjesto kampanje planiranja porodice, elite se igraju boga iduci na kartu masovnog umiranja raznoraznim metodama. Sunovrat civilizacije je na djelu.
nagradno pitanje je - gdje je kraj i sta je svrha nakupljanja bogatstva?
...pa, nije socijalizam :)