{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Niže cijene roaminga krajem juna

S
2.5.2015. u 20:18
10
22
Niže cijene roaminga krajem juna
10
Niže cijene roaminga krajem juna
Foto: EPA
Sporazum o snižavanju cijena roaminga između Crne Gore, BiH, Srbije i Makedonije u krajnjoj je fazi implementacije, a početak primjene planiran je za kraj juna, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije.
Predstavnici Ministarstva rekli su da su regulatorne agencije sve četiri potpisnice Sporazuma donijele odluke o snižavanju cijena roaminga, koje se međusobno primjenjuju po principu reciprociteta.

"Donošenje odluka uslijedilo je nakon dogovornih sastanaka regulatornih agencija koje su i inicirale potpisivanje Sporazuma o roamingu i zadužene su za njegovu implementaciju i realizaciju", naveli su iz Ministarstva.

U saopštenju se precizira da bi prvo sniženje cijena roaminga trebalo da stupi na snagu 30. juna i traje godinu.

"Odlukama je predviđeno fazno snižavanje cijena roaminga, kao što je to slučaj u zemljama EU, zaključno sa junom 2017. godine", rekli su iz crnogorskog Ministarstva.

Sporazum o sniženju cijena usluga roaminga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama potpisali su krajem septembra prošle godine predstavnici nadležnih ministarstava Crne Gore, Srbije, BiH i Makedonije u Budvi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: