{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nazire se rješenje u "Hidrogradnji"

F
20.8.2010. u 15:45
0
3
Nazire se rješenje u "Hidrogradnji"
0
Nazire se rješenje u "Hidrogradnji"
Foto: Sarajevo-x.com
Radnici "Hidrogradnje" koji su prethodnih dana štrajkovali te jučer blokirali ulaz u direkciju danas su prihvatili prijedlog koji im je ponudila Uprava, ali ne u potpunosti, dok se okvirno ne odredi datum kada bi počela realizacija tog dogovora.
Ukoliko se to ne postigne, predsjednik Sindikata pogona RRT u Briješću Senad Muratović ističe da će radnici tog pogona i direkcije ponovno otpočeti štrajk.

Uprava predlaže da po prilivu sredstava iz sporazuma s "Metalnom" i "Litostrojem", po kojem Hidrogradnji d.d. Sarajevo pripada 2.750.000 USD, za isplatu plaća radnika direkcije i projekata zaključno s majem 2010. bude izdvojeno 2.436.248 KM, a za isplatu zaostalih plaća radnika na čekanju i invalida rada zaključno s martom 2009. godine 312.845 KM.

Prema prijedlogu Uprave, isplata zaostalih plaća radnika na čekanju i invalida rada za period mart 2009. - maj 2010. godine u iznosu od 811.000 KM bi se realizirali dijelom iz pozajmice očekivanog priliva PJ Libija, a dijelom naplatom zaostalih potraživanja od firme OKI Sarajevo.

Isplata doprinosa za PIO radnika koji su stekli uvjete za penzionisanje, u iznosu od 698.000 KM, predviđeno je da se rješava iz sredstava Zavoda za zapošljavanje i Vlade Federacije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: