biznis
0

Sastanak u Hidrogradnji bez rezultata

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U Sarajevu je danas održan sastanak Sindikata Hidrogradnje i članova Glavnog odobra te firme s predsjednikom Nadzornog odbora i direktorom, ali dio radnika i dalje ne prihvata prijedloge direktora, te jedinice RRT Briješće i Direkcija ostaju u štrajku.

Predsjednik Sindikata Hidrogradnje Fuad Lagumdžija kazao je da je protiv štrajka, jer smatra da jedna grupa radnika želi da bude paralelni sindikat legalnom sindikatu i da opstruira moguća rješenja teške situacije u Hidrogradnji.

On je naglasio da ne osporava njihova potraživanja, ali da želi da sve bude po zakonu, dok direktor Hidrogradnje Semin Mašić ističe da dio radnika ne prihvata njegove prijedloge iako je osiguran dio novca za plaće.

Predsjednik Nadzornog odobra Hidrogradnje kazao je kako razumije zahtjeve radnika Hidrogradnje za isplatu dugovanja po osnovu plaća i doprinosa, ali da štrajk dviju jedinica u vrijeme kada menadžment i više stotina radnika Hidrogradnje s velikim nadama očekuju konkretan posao na koridoru 5C šalje lošu poruku kreditorima i investitorima.

Osnovna djelatnost Hidrogradnje su građevinski radovi i budžet kompanije upravo zavisi od dobijanja novih poslova, naglašeno je tokom sastanka.