{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Narednih dana poskupljuje gorivo u FBiH

F
15.4.2011. u 15:50
0
52
Narednih dana poskupljuje gorivo u FBiH
0
Narednih dana poskupljuje gorivo u FBiH
Foto: Reuters
Prema informacijama iz Udruženja prometnika naftnih derivata Federacije BiH pri Privrednoj komori FBiH, u narednim danima može se očekivati korigovanje cijena za pet feninga po svim derivatima.
Naime, to je minimalan iznos za iskazivanje cijena shodno odredbama Zakona o unutrašnjoj trgovini FBiH, kojim je regulirana obaveza zaokruživanja cijena po važećim apoenima novčanica u BiH.

Svaki distributer će u skladu sa svojom poslovnom politikom procijeniti da li će povećati cijene naftnih derivata na svojim benzinskim pumpama, napominju iz ovog udruženja.

"Relativno pozitivan trend i pored vrlo izraženih kretanja cijena na naftnom tržištu, te razlika u vrijednosti dolara u posljednjim sedmicama, prekinut je početkom ove sedmice jer je došlo do značajnijeg povećanja rafinerijskih cijena, tako da su se stvorili objektivni uvjeti da i na našem tržištu dođe do povećanja cijena naftnih derivata", rečeno je Feni u Udruženju prometnika naftnih derivata.

Treba istaći da se ovo povećanje ne odnosi samo na Federaciju BiH, već na cijelo tržište BiH, a prema informacijama Udruženja, poskupljenja su neizbježna i na tržištima susjednih zemalja, pa je tako u Hrvatskoj još prije desetak dana došlo do povećanja cijena naftnih derivata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: