Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U BiH je plata od 150 - 200 eura kad racunas platu kod normalnog naroda.... a ako uzmes u obzir politicare i budedske korisnike onda je 400 eura
Nije tačno, imate po 500,50 KM :)
@Grad na Drini zar ti nemaš u SNSD-u 2.000 KM mjesečno, zar te Igor Dodik ne plaća od prihoda iz svog voćnjaka?
glasajte za SDA, necete ni marke vise imati jer idemo u bankrot lagano
Jedino sto zelim je da sva omladina koja sa diplomama moze ovdje guzu obrisati napusti ovu zemlju i da zive kao normalni ljudi, bilo gdje da odu
Čudno, ko li je ono bio na vlasti zadnje 4 godine? SDA ili SDP?
Ma daj kakvo je vrijeme doslo ljudi moraju da lome ledja za 100 eura sramota ...
u bosni je prosjecna plata 400 maraka ! a ako uzmemo u obzir i nezaposlene, odosmo na nivo pakistana !
Dobro su ovi političari sebi odredili plate da nam prosjek bude viši nego u Srbiji :)
Hvala SDP u Nerminu Nikšiću na najlošijem standardu u regiji !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5....
Proječna plata u BiH 829KM kada se u prosjek uzima gospoda parlamentarci i stoka na budžetu koji imaju po 3, 4 ili 5 hiljada KM primanja mjesečno dok je bez njih možda i ispod 500KM prosjek. Pa samo naše predsjedništo ima 3 puta veće plaće nego Slovenci hahah a da ne govorimo o administraciji koju ni Amerikanci nemaju. Sad but true!
Veći je problem što kod nas nadprosječnu plaću ostvaruje mali procenat stanovništva.
Samo nastavite i dalje da glasate za nacionaliste pa ce prosjek plate za koju godinu biti manji i od Zambie ...
Kad ugledah naslov da smo pri dnu, odmah sam se obradovao, jer smo mi obicno na dnu. Rekoh evo napretka. Tacno je da se svugdje u statistici uzimaju u obzir sve plate, ali mi smo rekorderu po broju vlada i budzetskih korisnika koji "poboljsavaju" prosjek, tako da je obicna raja na mizeriji.
moze biti za cigare i kafu a za ostalo se moras snaci
BiH nema prosječna primanja od 400 eura. Ta informacija je laž proizašla iz lopovluka vladajućih stranaka sedmorke gdje se kroz pogrešno računanje i vođenje statistike pokazuju pogrešni rezultati i statistika ! Sigurno je da Slo ima največu platu jer su upravo slovenci i najviše zabili svoje pipke u države bivše Yuge.... Upravo je ovo pokazatej koliko su loši političari u BiH, posebno radi toga što su kupljeni od slovenaca, hrvata, srba i ostalihi rade protiv svog stanovništva. Nikada nije bilo više petokolonaša nego danas... Većina lopova iz 7 vladajućih stranaka je izlobirano (plačeno) da radi za slovence, hrvate i srbe protiv BH naroda.... Pa šta vi mislite da je slučajno što BiH ima 500.000 nezaposlenih....To je politika koja se vodi ovdje i debelo naplačuje.... Zato bih bio sretan kada bi počeo da gledam političare okačene na banderi !
...pa, pune bandere njihovih lažljivih faca :)
Ovi pokazatelji i ne izgledaju lose. Bilo bi dobro da se uporedo pokazu i cifre o nezaposlenim i o BNPu. Ali opet je dobro kada znamo da ove zemlje sa kojima se uporedjujemo nisu bile u ratu i nisu izgubile toliko omladine i strucnjaka, nemaju toliko ratnih invalida i nemaju 70% stanovnistva koje se bori svim snagama da BiH ne ide na bolje. A neke od tih zemalja su imale i velike zalihe ratnog plijena iz proteklog rata (masine i citave fabrike).
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/
BITNO JE DA SU SMRDONJE SA NAMA I ALBANIJOM U SKUPINI
HEHEH, VELIKE SU VAM PLATE HEEH