Komentari (229)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
hahaha ko da babilonsku kulu pravite ebo vam dan mater
šta ti znaš o cestama glupane jedan?
@Satoshi Nakamoto ma ne znas s kim pricas ni sta sam htio rec, šunusuke nakamura šipu ga, pica ko jama japan
Da ne bude da samo raspalim FBiH, dionica Laktasi - Bos. Gradiska je najlosije izgradjena dionica u BiH, ono je sramota sramote. Prosao tom dionicom par mjeseci nakon sto je otvorena, rijeka se slijeva niz zidove tada novog tunela kod Laktasa. Par mjeseci nakon sto je otvorena, bolje je izgledala neka njemacka stara 30 godina.
Naplate tad nije bilo, parkinzi nisu imali ni kante za smece, a kamoli benzinske i wc-eve, uglavnom zivi odron. A prema nekim opozicionim izvorima i ako kroz ravnicu, kostala je papreno po kilometru
Sve u svemu, dobili su milijarde eura kredita, nisu znali i pokrali su, winter came for autoceste u BiH. Sve zaustavljaj i blokiraj.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
E ako je Terzic to rekao oneda NEJMA druge. Ovi ce da angaziraju lokanu (jeftinu radnu snagu i mehanizaciju) a oni ce da pokupe kajmak. Kuku nama saovkvim "strucnjacima".
11km grade 30 mjeseci ? ahahahahahha sta reci...pa tim tempom mozda zavrse tamo 2300-te..
Prave dionicu na lokaciji gdje nema 100.000 stanovnika kad sve sabereš. U Ze-Do i TZ kantonu milion ljudi i najgušći saobraćaj u državi. Koliki idiot moraš biti da takvu odluku doneseš???
20 mil Eura po km autoceste ???? Ko je ovdje lud, a ko zbunjen. Normalnih nema.
Sta je sa domacim firmama?? Kakvi crni kinezi i Azerbejdjan imali smo iskustvo sa Slovencima pa dok nase firme ne preuzese ne bi imali ni ovo sto imamo
U normalnim zemljama kao sto je Kina :D Kilometar Auto-puta po otvorenoj trasi se gradi za jedan dan. A za jednu godinu Svicarci iskopaju tunel od 3,5 kilometra. Bojim se da Kinezi ne padnu na tenderu zato sto previse brzo rade
Logicno.Dok domace firme u cijenu ugrade iznos za predizbornu kampanju,obavezni dio za svoje stranke,kupovinu nekretnina po egzoticnim destinacijama...Moraju biti skuplji.
Ne brini se, ugradili su oni to i u cijenu ovog konzorcija. Dobit ćemo auto put kao od Ilidže do Mostarskog raskrsća. Za pola godine ulegnuća, pukotine i gore. Pa će se onda opet tražiti povećanje akciza za održavanje tog puta koji su pravili kinezi i azerbejdžanci. Majku im retardiranu, misle niko ne konta tu politiku.
GP Bosna, GP hidrogradnja, Unioninvest,itd??? Ah da, to se sve uništilo ili prodalo. I onda mi seru kupujmo domaće?! Ma sikter?!!
Vidi novinara kako copy paste. Strabag AND Euro-asfalt
Imaju li ovi neimari kakvu referenc listu ili poslove dobijaju na lijepe oči ? I koliko se ko od političara ugradio u ovu cijenu autoputa ?
Zar nije najpovoljniji Jata-Srebrenik!?
@kleka nije. nema vise Silajdzica
Kakva drzava takvi izvodjaci ....
TREBA ZABRANITI GRADITI DIONICE AUTOCESTE KORIDORA 5C AKO SU ISPOD 100 KM, A KAD SE ZAVRSE STOTKE, ONDA ISPOD 50 KM. SVE ISPOD JE SAMO PRANJE LOVE TIPA "IZVODJAC" NA PAPIRU, A ZA BIJEDNE PARE TO ODRADI "PODIZVODJAC" NA PAPIRU, I GLAVNI IZVODJAC U STVARNOSTI.
I STA SE ONDA DOBIJE, SLJAM RADI ZA 400 MARAKA MJESECNO, A FBIH PLACA KILOMETAR I PO 20 MILIONA EURA, STO JE BIO SLUCAJ U PROSLOSTI. NA KRAJU SE PLATI PAPRENO DA SE SVE MOZE POZLATITI, A DOBIJE SE KARINA "KVALITETA" KOJA NE VRIJEDI NI 5 MILIONA EURA PO KILOMETRU JER RADOVE IZVODE BOSANSKE BIJEDNE FIRME KOJE DOBIJU MRVICE, DOK SE STRANCI OMASTE, A I NE UDJU U GRADILISTE, DA NE GOVORIM DA SU ROKOVI TAKVI, DA BAREM 60% ROKA SA TENDERA, NISTA NE RADE, PA ONDA ZADNJIH 40% NAVALE I SFUSERE.
Ako budi kinezi pravili,trajat ce nam ko stvari iz njihovih radnji po BiH...