Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mogu i nasi 291 km ali na dan!
Ne mogu...
Tunel Ivan i 20km/h na aparatima
moskva - lenjingrad 4 sata 639 km sarajevo - mostar 4 sata 111 km hvala fašistima i kozoyebima
...do mostara je. ako ga metnemo na 639 km, zapašće u grčku :)
@commiemarshhal more bit da si u pravu
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Bolji nas Koncar, a tek Talgo. Najjaci smo u ovom dijelu evrope
Bacuska je to brale!
Sapsan... reko linija Zvornik-Sapna
Nek i oni napraviše nešto GOLEMO a funkcionalno ...
Odlicno , da nesto naprave i za civilnu a ne samo za vojnu upotrebu
ma kakav ovaj voz jestel vidjeli kad nas prolazi na tekmi Mladost-Sarajevo😁ko grom leti😂
u pitanju je teretni voz,, najnoviji,, CAT, cija je polazna stanica cca 200 metara od stadiona
--- to je prvi voz velike brzine u Rusiji koji je s radom počeo u decembru 2009. godine, na testovima je dostigao brzinu od 291 kilometra na sat i postavio apsolutni brzinski rekord u ruskom željezničkom transportu. Jel izašo više iz testnog perioda ? Kod nas od 2009 još uvijek testiraju Talgo, i koliki je ko tal uzeo.
...što bi rekli klixini rusofobi "ne znaju ni šporeta napravit"...
@SvetiJuraj ...nema potrebe nipodaštavat rusku nauku i tehnologiju. problem je samo što se ista ne transferira u civilne svrhe i robe široke potrošnje. ni američki, ni njemački standard nisu nikli preko noći.
@lik55555555 Ma kakvi nesposobni Rusi, to je nacija sposobna samo da krade i unistava. Samo jedan od mnogih primera je dosta nepoznata otmica citavog hrvatskog tima koji je pod direktnim vodjstvom Tita projektovao i napravio prvi satelit, a koji su kasnije Rusi prisvojili i lansirali pod svojom genocidnom zastavom. Takodje, spomenuti hrvatski strucnjaci su bili odgovorni i za sve kasnije "ruske" uspehe i dostignuca u svemirskoj trci. :))
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Zar nije Sankt Petersburg, cuj Saint, pa nije u Francuskoj😏😩
Zašto me ovaj voz podsjeća na njemački ICE, Rusi ko Kinezi počeli kopirati sa zapada.
:):) ajde recimo i da je prekopirano,..da bi objasnio vama topuzima topuzi ne shvataju jednu stvar kad se tice "kopiranja" Potrebno je imati i vrhunsko znanje i tehnologiju da bi se bilo sta prekopiralo. Imas eto mozda u dzepu 50 evra...prekopiraj ih,..bar probaj Glupani kada pricaju o kopijama, pojma nemaju sta lupetaju. Eto vama rusi mogu dati MiG35,..razmontiraj i prekopiraj ako mozes? Ne shvatate da bi se nesta kopiralo,..treba imati PROCESE i TEHNOLOGIJU 'an par' sa orginalom
stvarno jahrane čak i ruski avioni liče na zapadne ....
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kada se nas talgo train protegne od Sa do Bradine... 😂😂😂😂😂😂😂😂
@kiki chu..... chu...chu..chu.chu chu chu chu chuchchchchcu :)))
@<!-- 😂😂😂😂😂😂😂😂
Treba imati i prugu za ovo.