{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nagrađeni radovi Saliha Teskeredžića konačno i u Sarajevu

S
18.3.2011. u 17:20
0
21
Nagrađeni radovi Saliha Teskeredžića konačno i u Sarajevu
0
Nakon velikog uspjeha na međunarodnom sajmu namještaja u Kelnu, od 17. do 21. marta na sajamskoj manifestaciji Interio 2011. u Centru "Skenderija" izloženi su i nagrađeni radovi poznatog bh. dizajnera i profesora produkt dizajna na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, Saliha Teskeredžića.
Teskeredžić je u Kelnu osvojio čak četiri prestižne svjetske nagrade Interior Innovation Award za originalan dizajn namještaja, a posjetioci u Sarajevu će imati priliku da vide nagrađene kolekcije namještaja Torsio, Latus i Daisy oblikovane za firme "Artisan" iz Tešnja i "Rukotvorine" iz Konjica.

Četiri vrijedne nagrade dodijelili su predstavnici sajma IMM Cologne i Njemačkog vijeća za dizajn, a o pobjednicima u Kelnu je odlučivao međunarodni žiri, sastavljen od poznatih dizajnera te predstavnika dizajnerskih institucija i medija.

Inovativan dizajn stolica i stolova privukao je veliku pažnju svjetskih medija i proizvođača namještaja, te je ovo ujedno izuzetan doprinos promociji inovativnog i konkurentnog dizajna u industriji namještaja BiH.

Bosnu i Hercegovinu sa profesorom Teskerdžićem na čelu na sajmu u Kelnu su predstavljali i studenti Akademije likovnih umjetosti u Sarajevu, sa projektom “Produkt Plus“ na D3 design platformi, čiji dizajnerski projekat je ušao u uži izbor od pristiglih 500 radova i pobudio veliki interes. Tim povodom i na sajmu Interio 2011. u Sarajevu studenti priređuju "Produkt Plus koktel", koji će se održati 19. marta u 16 sati.

Izuzetni uspjesi profesora Teskeredžića i njegovih studenata jasan su pokazatelj da Bosna i Hercegovina ima velike potencijale u oblasti produkt dizajna, što uveliko doprinosi poboljšanju njenog imidža na međunarodnom planu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: