Akademija likovne umjetnosti
0

Projekt sarajevskih studenata na prestižnom sajmu u Kelnu

FENA
Projekt "Proizvodplus" studenata Odsjeka za produkt dizajn Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu odabran je da bude predstavljen na najprestižnijem internacionalnom sajmu namještaja i interijerske opreme IMM Cologne od 18. do 23. januara.

IMM Cologne u sklopu svoje [D³] Design talents platforme organizira konkurs za fakultete Produkt dizajna, Interijer dizajna i Arhitekture iz cijelog svijeta.

Projekt studenata ALU izabrali su članovi prestižnog međunarodnog žirija i German Design Councila, te će se takmičiti za jednu od tri nagrade koje se dodjeljuju u sklopu spomenute platforme.

Ove je godine od 500 prijava pristiglih sa svih strana svijeta, samo 27 najboljih odabrano da bi se predstavilo na IMM Cologne sajmu.

Ovaj sajam svake godine posjeti više od 100.000 ljudi, od kojih je najveći broj profesionalaca i stručnjaka iz oblasti produkt dizajna.

Projekti kakav je "Proizvodplus" imaju veliki značaj za industriju namještaja, te afirmiraju produkt dizajn koji dolazi iz BiH. Rađen je na predmetu Industrijsko oblikovanje, a menotori projekta su profesor Salih Teskeredžić i magistrica Jasna Mujkić.

Ovakvim pozitivnim primjerima i uspjesima doprinosi se i promociji grada Sarajeva i države BiH, navodi se u saopćenju Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo.