Njena cijena će varirati
631
Na Wall Streetu počelo trgovanje vodom
Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a mi pitkom vodom peremo ulice hehe...
Sada, radi sebe i onih poslije tebe, pritisni vlast da zastiti vodene resurse od zagadjivanja a pogotovo od prodaje. Dok vodovodi pripadaju narodu, pit ces i sa javne cesme, a ako kompanije preuzmu, pit ces kad budes imao da platis! Flasa vode danas nije skupa, sutra...ne znamo
Ne razumijem cemu cudjenje? Mi VEC placamo vodu, iako je free.
Zato su razjebali Jugu i MMF daje kredite koje nećemo moći vratiti da bi uzeli vodu a naši debili prodaju prirodu i narodno blago
Uživajmo još malo dok ne poskupi
Hahaha sad kad budemo arapima dilali vodu po 100$ barel
Mislim da neces dilat nista, jer nam zbog zaduzenosti mogu uzet sve. A i mi vec dilamo najbolju vodu, po 30godina koncesije za neku siću.
Tacno da ih ljudi sa zemljom sastave kad skontaju sta su nam uradili. Svisnem kad cujem kolike nove kredite uzimaju da isplate svoje ljude, kome su dali koncesije i na koliko godina, a najgora od svega mi je ona budalastina “nismo mi opste toliko zaduzeni”
ovo je najstrasnija vijest koju sam cuo u zadnje vrijeme. sada je samo pitanje dana kada ce krenuti ratovi za vodu kao sto je spucaj sa naftom
Jos i prije 10ak god, moglo se 'cuti' i u USA kako mnogi bogatasi, 'biznismeni', bankari i naftasi,itd, ti isti sto govore narodu kako nema zagrijavanja, i problema s zagadjenjem, itd, kupuju imanja i zemlju na sjeveru, po Kanadi il u Juznoj Americi, gdje ima najvise i 'najbolje' vode, freshwater. Nisi oni glupi naravno, ko i politicari sto rade s njima, il za njih, samo pohlepni, prefrigani i sebicni ljudi.
Pocelo je.
Otvaram fabriku vode :D
@Regex E moj care... Možeš ako si član nekog kartela... jedino ćeš tako dobiti koncesiju i sve moguće dozvole, a da ne govorim o nabavci mašina...
Placace Bosna vidim svoje kredite koje sad uzimaju da bi sebi trpali pare u dzepove na namjestenim tenderima.
E tek smo sad nehebali..zedni cemo umirati,placat je po 2km litar...
U buducnosti ce USA invazije praviti zbog vode
Sve zarad demokratije naravno
Vodovod! Komoanija i losa vlast mogu uciniti da voda iz vodovoda nije za pice. Kisnica. Ak dolazi kroz zagadjen zrak, korist od prokuhavanja djelimicna ( neki agensi ostaju ). Moze za prezivljavanje, a na duze staze opasno po zdravlje. Ako ti otmu resurse, pit ces iz plastike ako imas da platis. Pardon, mozda ne ti, nego naredna generacija. "Ima tamo cist potok". Da, al nisu ti dopustili da natocis!
Culi smo za sve vece probleme vodenih resursa i boli nas k. Ovi znaju sta rade. Uvode vodu, ne u cijev, nego u cijenu! Ako pokupuju vodene resurse malih drzava, bit ce generacija zedji, jer tad siromahom nece bit onaj ko nema hljeba nego onaj ko nema da kupi vodu.
trgovanje je svetom vodicom prije odlazka u.kladionicu pupiti dva gutljaja